voetbalzone

‘Aan het einde van het seizoen worden de rapportcijfers pas uitgedeeld’

Thijs Post19 dec 2015, 17:13
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2015, 17:13
Advertentie

Rafael Benítez is op de persconferentie die hij heeft gegeven voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rayo Vallecano ingegaan op de vijf punten die Real Madrid inmiddels achterstaat op Barcelona en Atlético Madrid. “Vorig seizoen stond Real Madrid vier punten voor en werd het geen kampioen. Je geeft aan het eind van het seizoen pas de rapportcijfers.”

voetbalzone

“De sfeer is veel beter dan de media laten lijken en we zullen er tot het einde bij zijn, en we zullen titels winnen.” Benítez geeft ook commentaar op de vermeende nonchalance die Real Madrid volgens sommigen laat zien. “Alfredo Di Stéfano zei dat het belangrijkste is dat we de handen op de pomp zetten en hard werken, dat alles daarna vanzelf komt. Het team weet dat en zondag zal er een ploeg staan die werkt met dezelfde intensiteit die ze al in ontelbare wedstrijden heeft laten zien. Dat is de reden dat ze zoveel wedstrijden gewonnen hebben.”

Over zijn eigen positie bij Real Madrid zegt Benítez zich geen zorgen te maken. Onder anderen Zinédine Zidane en José Mourinho worden in verband gebracht met de club. “Zidane is een goede coach die in het leerproces zit en onze relatie is goed. Gelukkig heb ik al vele jaren in drie competities gewerkt en heb ik daar titels gewonnen en ervaring opgedaan. Ik concentreer me gewoon op wat ik moet doen. De spelers werken hard, doen hun best en tonen respect. Ik vertegenwoordig Madrid met mijn werk en mijn respect.”

Bezig met laden …