voetbalzone

Aankoop van 9 miljoen euro wil zo snel mogelijk weg bij Liverpool

Erik van Dam04 apr 2014, 23:28
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2014, 23:28
Advertentie

Iago Aspas hoopt Liverpool in de zomer de rug toe te kunnen keren. De 26-jarige buitenspeler trok vorig jaar zomer voor zo’n 9 miljoen euro van Celta de Vigo naar the Reds en tekende een meerjarig contract. In zijn eerste seizoen is er echter nauwelijks een beroep op hem gedaan en dat wringt bij de Spanjaard. Het lijkt hem dan ook beter dat hij in de zomer elders emplooi zoekt, zegt hij.

voetbalzone

Liverpool had flink wat geld over voor Aspas, maar trainer Brendan Rodgers liet hem maar dertien keer meedoen dit seizoen: vijf keer als basisspeler en achtmaal als invaller. Scoren in de Premier League deed hij niet. “Ik ben geen twintig meer, ik kan niet verhuurd worden en elders opeens uitblinken. Ik denk dat de beste optie is hier te vertrekken en een andere club voor mezelf te zoeken”, denkt de Spanjaard.

Aspas zegt dat het gebrek aan speeltijd uitleggen lastig is. “Dat is het moeilijkste van alles. Voordat ik hier kwam miste ik bijna nooit een wedstrijd en nadat ik hier was gekomen, speelde ik veel en veel minder. Dat is de harde kant van voetbal”, denkt de buitenspeler. De voorbije drie wedstrijden liet Rodgers Aspas compleet buiten beschouwing. Op 16 maart mocht hij een minuut meedoen tegen Manchester United.

Bezig met laden …