voetbalzone

Aanleg van een meer en een strand komt Neymar zéér duur te staan in Brazilië

Noel Korteweg04 jul 2023, 11:53
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 11:53
Advertentie

Neymar heeft in Brazilië een boete opgelegd gekregen van omgerekend ruim drie miljoen euro. De 31-jarige vleugelspeler van Paris Saint-Germain heeft zich tijdens een verbouwing aan zijn huis volgens een rechter schuldig gemaakt aan tientallen overtredingen van de milieuregels, waaronder het omleiden van een rivier en het weghalen van grond om een meer en strand aan te kunnen leggen.

Neymar heeft al jaren een grote villa in Mangaratiba, een gebied op 130 kilometer afstand van Rio de Janeiro. Het oord is uitgerust met onder meer een sportschool, een bioscoop, een groot zwembad, een spa en een landingsplaats voor een helikopter. De sterspeler van PSG wilde rond zijn huis onder andere een meer en een strand aanleggen. Hij leidde daarom een nabijgelegen rivier om en haalde grond weg om het meer en het strand te realiseren. Tijdens de verbouwing overtrad Neymar tientallen milieuregels en dat kost hem nu ruim drie miljoen euro.

De Braziliaanse autoriteiten merkten de verbouwing in juni op na verschillende posts op sociale media, waarna het terrein werd afgezet. Braziliaanse media melden dat Neymar er daarna alsnog een groot feest organiseerde. Dat komt hem nu dus duur te staan. De 124-voudig international staat sinds eind februari aan de kant wegens een enkelblessure. Neymar miste daardoor de laatste vijftien wedstrijden van het seizoen bij PSG.

De vleugelspeler ligt nog tot medio 2025 vast bij les Parisiens, maar verschillende media meldden al dat het niet ondenkbaar is dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Fransen al gespeeld heeft. Manchester United zou volgens L’Équipe eind mei gesprekken hebben gevoerd met Neymar. PSG zou niet onwelwillend tegenover een vertrek van de grootverdiener staan, al is de club naar verluidt niet bereid om hem definitief te laten vertrekken. PSG zou alleen willen meewerken aan een huurdeal van een jaar, zo klinkt het.

Bezig met laden …