voetbalzone

Aanstelling Nagelsmann dichterbij: Bayern München vraagt geen vergoeding

Bart DHanis12 sep 2023, 17:41
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:16
Advertentie

De DFB ziet in Julian Nagelsmann de ideale opvolger van de ontslagen Hansi Flick, zo melden verschillende Duitse media waaronder de Duitse tak van Sky Sport. Nagelsmann werd vanwege ‘teleurstellende resultaten’ in maart ontslagen bij Bayern München, maar staat nog altijd onder contract bij de Duitse club. Volgens Sky Sport is Bayern bereid om Nagelsmann gratis van de hand te doen.

Er zaten nog wel wat haken en ogen aan de potentiële aanstelling van Nagelsmann. De voormalig trainer van onder meer RB Leipzig en TSG Hoffenheim staat namelijk nog altijd onder contract bij der Rekordmeister, waar hij zo’n 5,5 miljoen euro per jaar opstrijkt. Mocht de DFB inderdaad voor Nagelsmann gaan als opvolger van Flick, leek de bond een bedrag te moeten betalen aan Bayern. De club ziet daar vanaf, omdat ze hem graag uit de boekhouding zien verdwijnen.

De DFB heeft echter nog altijd geen contact opgenomen met de recordkampioen van Duitsland. De bond heeft Flick een ontslagpremie van 4,5 miljoen euro betaald en heeft volgens Sky Sport geen trek om ook nog een bedrag te betalen voor de diensten van Nagelsmann. Het lijkt er dus op dat de 35-jarige trainer enkel de nieuwe bondscoach wordt wanneer Bayern hem gratis laat vertrekken. Dat laatste lijkt nu het geval, waardoor de kans dat Nagelsmann de nieuwe bondscoach wordt, steeds groter wordt geacht.

De DFB is wel al in gesprek met Nagelsmann zelf, zo wist Matt Law, journalist van The Telegraph maandag te melden. Naast Nagelsmann praat de bond ook met Matthias Sammer over een eventueel dienstverband bij de nationale ploeg. Als beiden niet haalbaar blijken, schakelt de DFB door naar Rudi Völler als noodoplossing. Louis van Gaal, die direct na het ontslag van Flick werd betiteld als ‘een interessante outsider’, is dus niet (langer) in beeld.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …