Aanval MVV op koppositie mondt uit in doelpuntrijke nederlaag

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2013, 21:05
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2013, 21:05

MVV Maastricht is maandagavond tegen een harde nederlaag aangelopen. De Limburgers hadden koploper Sparta Rotterdam op punten kunnen passeren, maar in De Geusselt was subtopper FC Volendam met 3-4 te sterk. De Noord-Hollanders staan nu vierde en hebben maar drie punten minder dan MVV. De vermakelijke Brabantse derby tussen FC Den Bosch en FC Eindhoven in De Vliert eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg.

MVV Maastricht - FC Volendam 3-4
MVV liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. De thuisploeg van René Trost mocht in de openingsfase komen, maar werden lang niet gevaarlijk. Na het kwartier kregen de Sterrendragers wat kansen en na 22 minuten was het ook raak. Nathan Rutjes schoof de bal tot zijn eigen verbazing in het doel van FC Volendam: 1-0. Na een halfuur draaide de score echter 180 graden: Michiel Kramer verzilverde een vrije trap en topscorer Jack Tuyp zette de 1-2 op het scorebord.

MVV had weliswaar het betere van het spel; Volendam profiteerde optimaal van de slordigheden van de thuisploeg. Tien minuten na de rust werd het zelfs 1-3 voor de Wijdbroeken, want Kramer kopte een hoekschop vrijelijk binnen. Hierna golfde het spel op en neer, maar gooide invaller Robert Mühren het duel op slot (1-4). MVV scoorde via Mark Veldmate en Malcolm Esajas nog twee keer, maar die treffers kwamen te laat. Een punt zat er niet meer in voor MVV.

FC Den Bosch - FC Eindhoven 3-1
FC Eindhoven werd vorig seizoen knap derde, maar staat nu troosteloos onderaan. De thuisploeg begon veel beter in eigen huis en nadat een inzet van Istvan Bakx van de lijn werd gehaald, was Tom van Weert wel trefzeker. Na een halfuur zorgde hij met een omhaal voor de 1-0. Tien minuten voor de pauze kwamen de lamlendig spelende bezoekers toch langszij, want vanuit het niets zorgde Anthony van den Hurk voor de gelijkmaker.

De thuisploeg van Jan Poortvliet kreeg ook na deze opdoffer de beste kansen. Een inzet van Randy Wolters werd van de lijn gehaald en Benjamin van den Broek trof met een hoekschop de paal. Namens Eindhoven trof Van den Hurk in een tweede helft die meer in balans was, ook de paal. Een kwartier voor tijd zorgde Brayton Biekman, nadat Wolters de lat had geraakt, alsnog voor opluchting bij de Bossche ploeg en Van Weert verzorgde het slotakkoord. Den Bosch staat nu twaalfde.

Go Ahead Eagles - SC Veendam 1-1
Go Ahead Eagles moest winnen om aan te haken bij de subtop van de Jupiler League, maar kwam in de eigen Adelaarshorst niet verder dan een remise. De bezoekers hadden in de eerste helft een licht veldoverwicht, maar Go Ahead brak na een klein uur de score open door een kopbal van verdediger Bart Vriends. De ploeg van Erik ten Hag leek de drie punten over de streep te trekken, maar acht minuten voor tijd zorgde Sander Rozema alsnog voor het punt voor SC Veendam. De Kolonisten blijven tiende, terwijl we Go Ahead één plekje hoger terugzien op de ranglijst.