Aanvaller krijgt al na vijftien seconden rood in derby

13 jul 2009, 08:09
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2009, 08:09
Cruzeiro liep zondag in de Belo Horizonte-derby met Atlético Mineiro (3-0) wel heel erg snel achter de feiten aan. Het beladen duel was nog geen vijftien seconden onderweg of Zé Carlos moest het veld al verlaten. De aanvaller kreeg een rode kaart van de dienstdoende scheidsrechter voor een elleboogstoot jegens tegenstander Renan.

"Ik gleed uit, probeerde de bal te controleren, draaide mijn arm en raakte Renan in het gezicht", beschreef Zé Carlos na afloop het incident. "Ik zei meteen sorry, maar werd toch van het veld gestuurd. Ik deed het echt niet expres." Zonder Zé Carlos keek de voormalig club van Ronaldo al bij rust tegen een kansloze 0-2 achterstand aan.

Atlético Mineiro won de lokale derby uiteindelijk met 0-3. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Cruzeiro met het reserveteam aantrad. De basiself kreeg rust, omdat woensdag de belangrijke tweede wedstrijd in de finale van de Copa Libertadores tegen Estudiantes de la Plata uit Argentinië op het programma staat.