voetbalzone

Aanvaller met verleden bij Ajax én Arsenal duikt op in Heerenveen

Tom Rofekamp24 jul 2023, 13:23
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 13:23
Advertentie

Joel Ideho is op proef bij sc Heerenveen. De twintigjarige aanvaller liep uit zijn contract bij Arsenal en hoopt in Friesland nu een verbintenis in de wacht te slepen. Ideho speelde zijn wedstrijden tot juli voor Arsenal Onder 23, waar hij in 2020 naar overstapte vanaf Ajax. Daar bracht de Tilburger bijzonder kort door.

Ajax haalde Ideho in juli 2020 naar de club, waarvoor het toen 56.000 euro naar Willem II overmaakte. Drie maanden later was hij alweer gevlogen. Dat kwam vanwege zijn optredens in de Youth League, die Arsenal enorm konden bekoren. The Gunners schakelden een zaakwaarnemer in om de rechtspoot over te halen en dat plan slaagde met verve.

De Amsterdammers hadden Ideho namelijk nog geen contract aangeboden. Arsenal deed dat wél. Tegen een opleidingsvergoeding verkaste Ideho naar Londen, waar hij aansloot bij het beloftenteam. Daar speelde de linksbuiten sindsdien 37 wedstrijden. Ideho produceerde daarin in totaal 3 treffers en 4 assists. Hij mocht soms meetrainen met het eerste, maar zat niet dicht bij een doorstroom aan.

Ideho kan voor Heerenveen de tweede zomeraanwinst worden. De Friezen scoutten al in Engeland en haalden Charlie Webster op huurbasis op bij Chelsea. Heerenveen zoekt na het vertrek van Sydney van Hooijdonk vooral nog naar doelpunten. Ion Nicolaesceu moet daarvoor gaan zorgen. De 24-jarige spits mag voor circa anderhalf miljoen euro vertrekken bij Beitar Jerusalem.

Bezig met laden …