Aanvalsduo Engeland stuurt Moldavië met duidelijke cijfers huiswaarts

Erik van Dam06 sep 2013, 22:56
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2013, 22:56

Engeland heeft vrijdagavond de koppositie in Groep H van de WK-kwalificatiereeks overgenomen van Oekraïne en Montenegro. The Three Lions gingen de thuiswedstrijd tegen Moldavië in met een achterstand op beide landen, maar wonnen met prima cijfers (4-0) en stijgen daardoor naar de eerste plaats. Danny Welbeck (twee), Steven Gerrard en Rickie Lambert eisten de doelpunten voor zich op.

/

Al binnen een kwartier stond het 1-0 voor de Engelsen. Aanvoerder Stevie G, die in de voorgaande achttien (!) interlands het doel niet wist te vinden, scoorde na een passje van zijn collega op het middenveld, Frank Lampard. Nog voor er een half uur gespeeld was op Wembley, viel ook de 2-0 al van de Britten. Routinier Lambert, die in augustus op 31-jarige leeftijd debuteerde als international, mocht van dichtbij binnenkoppen. De dertigplusser maakte zo zijn tweede goal op rij voor Engeland.

Op slag van rust liep Welbeck de 3-0 binnen tegen Moldavië, dat maar weinig in de melk te brokkelen had. Met zijn eerste aanname rende de spits de keeper van de tegenstander al voorbij en vervolgens hoefde hij de bal alleen nog maar het laatste zetje te geven. In de eerste minuten van de tweede helft verdubbelde hij zijn totaal van de avond tot twee. Lambert gaf hem de bal en de spits van Manchester United maakte het af voor de vierde van Engeland. Doelman Stanislav Namasco voorkwam met zijn been later nog de 5-0 van Lampard.