voetbalzone

‘Aanvaring met assistent is aanleiding geweest voor situatie Vilhena’

Erik van Dam14 jan 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2015, 09:50
Advertentie
voetbalzone

Tonny Vilhena verkeert in een vrij uitzichtloze situatie bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder debuteerde al op zeer jonge leeftijd in de Eredivisie en leek een mooie toekomst tegemoet te gaan, maar is tussen wal en schip gekomen. Fred Rutten kiest voor anderen op zijn positie, Vilhena tekent nu niet meer bij en niemand bij Feyenoord lijkt zich echt zorgen te maken over een verkeerde afloop van de zaak.

Vilhena, die eerder deze maand twintig jaar werd, vertrekt in de zomer mogelijk uit De Kuip. Als de situatie niet verandert, ziet hij geen reden meer om nog bij Feyenoord te blijven. De oorzaak van de moeizame periode van Vilhena ligt volgens Voetbal International in het verleden, om precies te zijn: in de zomer. Aan het begin van dit seizoen zou Vilhena een aanvaring hebben gehad met assistent-trainer Jean-Paul van Gastel.

De twee hadden een meningsverschil en dat liep bijna uit de hand. Rutten loste het akkefietje op, maar Vilhena is uiteindelijk wel het kind van de rekening geworden. Waar Rutten voorheen samen met Vilhena vaak wedstrijdbeelden terugkeek en hem veel persoonlijke aandacht gaf, moet de middenvelder het nu stellen met Patrick Greveraars. Hij behoort eveneens tot de technische staf van Feyenoord en heeft de ‘zorgende rol’ van Rutten overgenomen bij Vilhena. Die vond zichzelf voor de winterstop vaker terug op de bank dan op het veld.

Bezig met laden …