voetbalzone

Aanvaring tussen supporters beëindigt Bursaspor - Besiktas al voor begin

Erik van Dam07 mei 2011, 20:29
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2011, 20:29
Advertentie

De Süper Lig-wedstrijd tussen Bursaspor en Besiktas is zaterdag niet doorgegaan. Het duel stond gepland in de avond, maar supporters van de thuisclub raakten slaags met die van Besiktas. Vervolgens lieten de fans van Bursaspor de spelers van Besiktas niet uit hun hotel gaan, waardoor de selectie vastzat in hun verblijf. De politie heeft de straten in Bursa afgesloten, om de veiligheid te bewaken.

Regerend kampioen Bursaspor staat momenteel derde, maar een paar jaar geleden degradeerde de club uit de Süper Lig. Het lijkt erop dat de supporters Besiktas dat nog steeds verwijten: in de laatste speelronde verloor Besiktas uit bij Caykur Rizespor, terwijl Bursaspor al het mogelijke deed om afzakking te voorkomen en haar laatste speelronde winnend afsloot.

Turkse media melden fans uit Bursa met stenen hebben gegooid, omdat ze probeerden de aanhang van de tegenstander buiten het stadion te houden. De politie probeerde de menigte met pepperspray en waterslangen uiteen te drijven. Naar verluidt stonden er buiten het stadion nog supporters met honkbalknuppels te wachten. De Turkse voetbalbond schrapte het duel om de veiligheid van de fans te beschermen.

Het ziet ernaar uit dat de wedstrijd helemaal niet meer wordt overgespeeld. Mogelijk krijgt Besiktas een reglementaire overwinning in de schoot geworpen. Bursaspor strijdt niet meer voor Champions League-voetbal; daarvoor ligt het te ver achter op Fenerbahçe en Trabzonspor. Besiktas daarentegen knokt nog voor een plekje in de Europa League.

Bezig met laden …