Aanvoerder Benayoun helpt Israël met hattrick langs Malta

Bart Kruyt02 sep 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2010, 22:58

Yossi Benayoun heeft donderdagavond het goede voorbeeld gegeven. De middenvelder van Israël, bovendien aanvoerder van zijn land, maakte in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta drie doelpunten. Daarmee had hij een groot aandeel in de 3-1 overwinning en bezorgde hij zijn land een goede start van de EK-kwalificatiereeks.

/

De spelmaker scoorde in totaal overigens vier keer, maar zijn eerste treffer (na anderhalve minuut) werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later mocht hij bij zijn tweede doelpunt wél juichen, maar uit een indraaiende vrije trap verzorgde Jamie Pace nog voor rust de gelijkmaker. Uiteindelijk bleek het niet voldoende te zijn voor een punt.

In eigen huis schakelde Israël na rust immers een tandje bij en dit resulteerde in nog eens twee doelpunten voor Benayoun. Eerst benutte hij een strafschop, na een overtreding van Andrew Cohen op Almog Cohen (die even hiervoor nog de lat had geraakt), en vervolgens maakte Benayoun zijn hattrick compleet door te scoren uit de rebound. Israël kende zodoende een goede start.