voetbalzone

Aanvoerder Blackpool krijgt beloofde bonus en blijft club toch trouw

Erik van Dam08 dec 2010, 15:45
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2010, 15:45
Advertentie

Voor Charlie Adam is zijn vete met Blackpool een gesloten verhaal. De aanvoerder van The Seasiders lag eind oktober overhoop met de promovendus, omdat de club weigerde hem zijn bonussen te betalen. De Schotse middenvelder werd toegezegd dat hij recht had op een financieel extraatje, als het zou lukken om degradatie uit het Championship te vermijden. Dat lukte heel behoorlijk; Blackpool promoveerde zelfs naar de Premier League.

/

Het ging in totaal om twintigduizend pond, bijna 24.000 euro. Adam meende dat hij in zijn recht stond en spande een zaak aan tegen de clubleiding. Coach Ian Holloway distantieerde zich van de zaak en bleef zijn captain gewoon opstellen. Blackpool staat inmiddels op een keurige dertiende plaats, met de jaarwisseling in zicht. Adam zegt nu dat de zaak opgelost is.

“Er stond een afspraak in het contract, meer is er niet te zeggen”, geeft Adam aan in de Blackpool Gazzette. “Uiteindelijk draait het mij alleen om spelen voor de club. De beslissing is genomen, dus gaan we weer door. Het verleden is het verleden en nu kijken we alleen nog maar naar de toekomst.” Blackpools laatste duel, zaterdag tegen Manchester United, werd vanwege het slechte weer afgelast. Komend weekend wacht een tweestrijd met Stoke City.

Bezig met laden …