voetbalzone

Aanvoerder Nelsen twijfelt over interlandtoekomst bij Nieuw-Zeeland

Erik van Dam25 jun 2010, 23:07
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 23:07
Advertentie

Ryan Nelsen heeft nog niet besloten of hij ook ná het WK nog doorgaat als international van Nieuw-Zeeland. Nelsen wordt in zijn thuisland beschouwd als het belangrijkste uithangbord van de nationale ploeg, maar die status, noch de presentatie van de Kiwi’s aan de wereld heeft de verdediger er al van overtuigd langer uit te komen voor zijn land.

/

“Ik zal pas na het toernooi nadenken over mijn toekomst”, stelt Nelsen vrijdag, een dag nadat het land definitief geëlimineerd werd tegen Paraguay. Nieuw-Zeeland verloor geen van haar duels in Zuid-Afrika, maar won er evenmin één; tegen Slowakije (1-1), Italië (1-1) en Paraguay (0-0) pakte de ploeg van Ricki Herbert telkens een punt. “Het zijn zes geweldige weken geweest met deze jongens, maar na mijn reflectie zal ik de knoop pas doorhakken”, aldus Nelsen.

De 32-jarige verdediger richt zich na het toernooi weer op zijn club Blackburn Rovers. Daar loopt zijn huidige contract nog twee seizoenen door. Nelsen is sinds elf jaar al international van Nieuw-Zeeland. Hij debuteerde in 1999, nog voor hij goed en wel profvoetballer was. Zijn optreden tegen Paraguay was de 44ste interland in zijn loopbaan.

Bezig met laden …