voetbalzone

Aanvoerder Roemenië verlaat Shakhtar en trekt naar Londen

Erik van Dam21 mei 2013, 20:36
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2013, 20:36
Advertentie

West Ham United heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen al binnen: de nummer tien van Engeland kondigt de komst van Razvan Rat aan. De keiharde verdediger komt transfervrij over van Shakhtar Donetsk en heeft een contract voor één seizoen getekend. Mocht de samenwerking bevallen, dan kunnen the Hammers via een eenzijdige optie het contract met twee jaar verlengen.

/

De 31-jarige Rat speelde precies één decennium in Oekraïne en hij pakte er zeven keer de landstitel, vier nationale bekers en de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, in het seizoen 2008/09. In totaal kwam de Roemeen 238 keer uit voor Shakhtar, waarvan 57 keer in de Champions League. “Hij heeft Champions League-voetbal gespeeld en speelt al jaren op het hoogste niveau. Shakhtar bood hem een goed contract, maar hij volgde zijn ambities naar Engeland”, zegt Sam Allardyce.

De 58-jarige trainer is uitermate tevreden met de komst van de 88-voudig international en omschrijft Rat op de website van West Ham als iemand met een groot ‘mentaal karakter’. “En dat is nodig om het goed te doen in deze competitie. Bovendien beheerst hij de Engelse taal tot in de puntjes en dat laat zien over wat voor een discipline en karakter deze man beschikt”, zegt Allardyce. Rat is de derde Roemeen in dienst van the Hammers; Florin Raducioiu en Ilie Dumitrescu gingen hem voor.

Bezig met laden …