voetbalzone

Aanvoerder van Ghana vreest twaalf maanden te moeten revalideren

Bart Kruyt05 mrt 2010, 13:06
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2010, 13:06
Advertentie

Ghana lijkt het op het aankomende WK moeten zien te redden zonder aanvoerder John Mensah. De verdediger van Olympique Lyon, die dit seizoen op huurbasis voor Sunderland uitkomt, heeft nog altijd last van de knieblessure die hem al wekenlang langs de kant houdt. Sunderland-manager Steve Bruce verwacht niet dat Mensah dit jaar nog in actie kan komen.

/

De Afrikaan liet de afgelopen editie van de Afrika Cup ook al aan zich voorbij gaan en maakte eind januari zijn rentree voor Sunderland. Vier wedstrijden verder zijn de problemen echter weer terug en uit onderzoek bleek dat de problemen ernstiger zijn dan in eerste instantie verwacht werd. Bruce meldt dat Mensah geopereerd moet worden en vreest een revalidatieperiode van twaalf maanden.

“We weten allemaal dat hij een fantastische voetballer is, maar we hebben een ernstig probleem vastgesteld”, zei de teleurgestelde manager van Sunderland. “Om het probleem op te lossen moet hij geopereerd worden en staat hij waarschijnlijk liefst twaalf maanden aan de kant. Zelfs na die periode is het nog niet zeker of hij weer op volle kracht terug kan keren. Het is een heel serieus probleem.” Mensah speelde tot dusver tien wedstrijden voor Sunderland en 61 interlands voor Ghana.

Bezig met laden …