Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerdersband smaakt naar meer: ‘Hoop dat ik een leider kan zijn van Ajax’

Laatste update:

Devyne Rensch hoopt komend seizoen op meerdere vlakken volwassener te worden. Zowel binnen als buiten de lijnen wil de vleugelverdediger van Ajax stappen zetten, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. Rensch is met Owen Wijndal momenteel de meest ervaren verdediger binnen de selectie van de Amsterdammers en hoopt dat over te brengen op de rest van het elftal.

"Ik hoop dat ik dit seizoen een leider kan zijn, natuurlijk samen met de drie naast me", aldus Rensch. Tegen Anderlecht mocht de vleugelverdediger al even ruiken aan een rol als captain. "Dat ik toen de band om had, betekent in ieder geval dat ik goed train. Het is een eer. In de rondo moet de jongste in het midden. Diegene ben ik soms nog steeds. Dan voel ik me wel weer even een jonkie. Maar qua aantal wedstrijden ben ik al een van de meer ervaren jongens."

Over trainer Maurice Steijn heeft Rensch tot dusver louter positieve woorden. "Hij maakt een hele goede indruk op me", aldus de back over de van Sparta Rotterdam overgekomen oefenmeester. "De trainer wil dat we een heel hecht team worden. Dat we voor elkaar strijden. Daarbij moeten we ook weer plezier gaan hebben. Als je onze trainingen bekijkt zie je veel al terug. Hopelijk trekken we die goede lijn door."

Reprimande
Tegen Anderlecht ging Rensch over de schreef met een forse overtreding. De verdediger heeft daar iets van te horen gekregen van Steijn. "De tackle van Devyne tegen Anderlecht was op het randje en zat tussen geel en rood in. Daarna moet het klaar zijn. Gewoon niet reageren. Van mij mag het stevig zijn en op een gegeven moment kwamen de spelers als ploeg voor elkaar op. Dat is goed. Maar ik wil van die maniertjes en het irritante gedrag af", aldus de Ajax-trainer.

Wie moet de nieuwe aanvoerder worden van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Misschien eerst een volwaardig basisspeler zijn. Rensch heeft inmiddels bijna 100 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en is nog steeds een groot twijfelgeval.

29 juli 2023 om 13:48

Net als Taylor maakt deze jongen helemaal geen progressie. Hoe kun je hem aanvoerder maken zou je zeggen

29 juli 2023 om 14:02

Je bent een leider of niet. Iemand die het hoopt te zijn, is het niet en zal het ook nooit worden.

29 juli 2023 om 13:53

Inderdaad. Kan er prima mee leven dat een grote bezem door de selectie gaat en je bijvoorbeeld Bassey laat gaan, is niet wat je moet willen als Ajax, datzelfde geldt helaas ook voor alle (!) backs. Weet dat Amsterdammers barmhartig dienen te zijn maar denk dat Rensch al genoeg kansen heeft gekregen en verprutst. Alleen kort na zijn debuut zag het er hoopvol uit maar daarna in alles precies wat je niet wilt op die plek. Geef me dan maar een type Nico, met minder toekomst en minder talent, maar meer vuur en een medogenloze over mijn lijk mentaliteit desnoods ten koste van een kaart, en in staat om 90+ minuten gas te geven. Je wilt een verdediger van binnen dood zien gaan als hij een goal weggeeft, bij Rensch is het meer ‘gossiemijne, volgende keer beter’. Als dit oprecht denkt een leider te kunnen zijn of daar tegenaan te zitten, zie ik het somber in. Enige hoop is dat hij nog piepjong is. Maar hij moet inzien dat het 5 over 12 is en hij er elke wedstrijd op moet klappen of het zijn laatste is. Nooit meer dat dromerige. Laat Steijn hem vertellen dat het niet 2 maar 10x beter moet om überhaupt de voorkeur boven Sánchez te krijgen, die er ook geen zak van kan overigens.

29 juli 2023 om 14:43

Hij heeft vorig seizoen ook echt heel vaak heel goed gespeeld. Aan het begin van het seizoen zakte hij vaak door de ondergrens en ook tegen het einde weer daartussen was het gewoon meer dan degelijk. Ben het met jullie eens dat hij geen leider is en ook nog niet moet willen zijn maar als ik de rechtsback bij Feyenoord en PSV zie dan is Rensch voetballend beter en verdedigend niet minder. Pedersen zakt alleen zelden door de ondergrens maar zit ook in een beter draaiend team.

29 juli 2023 om 14:48

Heel vaak heel goed? Ben jij echt serieus?

29 juli 2023 om 15:03

Ondergrens

29 juli 2023 om 15:15

Ja, ik ben serieus. Al met al was het net of net niet een voldoende vorig jaar maar ik heb Mazraoui in zijn tweede jaar minimaal net zo vaak slecht zien spelen.

29 juli 2023 om 16:33

Uhh...Geertruida is in principe de back bij een fitte selectie....en die lijkt mij op letterlijk op elk vlak beter

29 juli 2023 om 15:01

Vergeet niet dat een Boilesen ook aanvoerder is geweest bij Ajax. Voetbalkwaliteit en leiderschap gaan niet altijd hand in hand.

29 juli 2023 om 18:36

Daley Blind had ook 150 wedstrijden nodig voordat hij een vaste waarde werd. Als je bij Ajax zovaak mag staan dan word je automatisch een minder slechte voetballer.

Als Rensch aanvoerder is aankomend seizoen gaat het tijd worden om de stekker eruit te halen. We hebben genoeg geleden.

29 juli 2023 om 13:48

Heerlijk hè om jongens van 18, 19 en 20 lekker af te zeiken online zonder enige vorm van onderbouwing!

Rensch is geen aanvoerder naar iemand die zich gestaag ontwikkeld. Het is een jongen van 20 die nog fouten maakt, hoort bij de leeftijd. Altijd dat afzeiken om het afzeiken, heel vermoeiend. Geef die jongens gewoon vertrouwen en of onderbouwde kritiek want hier wordt niemand beter van.

29 juli 2023 om 13:52

@ FCVoetbal23 Het is geen afzeiken, het is gewoon de waarheid.
Of moeten wij als hij een fout maakt een aai over zijn bolletje geven en zeggen ach jochie de volgende keer beter.
Ajax is geen liefdadigheids instelling, werken voor je centen.
Kritiek wordt je hard van en mij kritiek op hem is dat hij als verdediger altijd verkeerd staat opgesteld, zweeft over het veld en gewoon geen Ajax materiaal is.

29 juli 2023 om 13:59

@FCVoetbal23 lees het bericht van manodedios even want die verwoordt het perfect

29 juli 2023 om 14:05

Fcvoetbal wordt nou eens wakker man! Het gaat hier om realiteitszin wat geen van die gasten bezit. Als Rensch een sterk seizoen achter de rug gehad, met een basisplaats dat kan ik zulke uitspraken begrijpen en waarderen. Maar nu? En afzeiken? Ben je serieus? Dit is geen amateur voetbal, we betalen een vermogen om vermaakt te worden.

29 juli 2023 om 14:51

Fcvoetbal kan alleen maar alles wat Tadic deed afzeiken. Voor de rest mogen we op niemand bij ajax kritiek hebben en doet ieeereen het uitstekend. En dan zegt hij we onderbouwen de kritiek niet. Kijk eens een keertje een wedstrijd van ajax zou ik zeggen.

29 juli 2023 om 13:48

Dat dacht ik eerst ook, maar dan zit ik naar die poll te kijken... dan zit daar weinig beters tussen.

29 juli 2023 om 13:49

Zegt alles over de overgebleven ambities. Geen persoonlijkheid en nauwelijks goed genoeg voor de basis. Stekker eruit maar ja

Ik vondt rensch echt een top talent onder ten hag. Was zeer gescharmeerd van hem. Deze jongen kon zowel op LB,RB,CV shinen. Ik weet echt niet wat er met hem gebeurd is. Maar talent heeft hij echt wel. Was zeer constant aan zijn begin. Hoop voor hem dat hij zijn carrière goed herpakt!

29 juli 2023 om 14:08

Heb jij andere wedstrijden als ik gezien denk ik. Die gozer is een drama

29 juli 2023 om 14:45

In het eerste seizoen was hij wel degelijk veelbelovend. Kan mij niet voorstellen dat jij alle wedstrijden hebt gezien dan.

29 juli 2023 om 14:09

Te diepe dal. Maar hij is nog heel jong. Komend seizoen moet het er gewoon uitkomen.

Afgelopen seizoen een dip en 2 zeeeeeer slechte trainers zonder duidelijk spelwijze.

Als Steijn deze jongen fit krijgt en duidelijkheid geeft wat verwacht wordt, zie ik hem weer goed spelen.

29 juli 2023 om 14:11

Ik zeg altijd, leuk dat eerste seizoen, maar die telt zelden, het tweede seizoen hebben talenten bijna altijd een stevige dip en hoe ze daar uit komen bepaald hoe ze zich verder ontwikkelen. Its do or die voor Rensch en Taylor.

Rensch, Sanchez en Wijndal is huilen de pet op. Dat Rensch in potentie over een aanvoerdersband durft te praten, geeft ook echt aan in wat droevige fase we op dit moment zijn.

29 juli 2023 om 13:46

In Sanchez heb ik nog wel wat vertrouwen. Wijndal moet je zo snel mogelijk van af.

29 juli 2023 om 14:09

Messi hoezo wel nog in Sanchez? Waarschijnlijk vindt jij dat weer raar van mij? Maar in Bassey had ik wel nog geloof dit seizoen, ben er van overtuigd dat hij het uitstekend bij Fulham gaat doen en nog een grote stap gaat maken. We hebben geluk dat Sanchez in de basis voor Mexico speelt, weg doen bij een mooi bod. En Wijndal 10 miljoen voor betaald, ik had hem ook een nieuwe kans gegund. Maar als je onder een nieuwe trainer wederom laks en ongeïnteresseerd het nieuwe seizoen begint. Moet je lekker optieven, Sanchez doet in ieder geval nog wel zijn best altijd.

29 juli 2023 om 13:55

Ja Sulejmanii we zijn weer aanbeland in tijdperk Laurent Delorge en Jürgen Collin. Verschil met toen was dat we bijna failliet waren.
Nu geen capabele leider en nog wel geld. Laatste is met dit beleid ook over twee jaar op

29 juli 2023 om 14:21

Hansie Hansie, Delorge en Collin wat was dag heftig zeg. Wielaert, Kuffour hadden we ook nog... 😭

29 juli 2023 om 13:59

Dat hij er überhaupt over durft te praten. Die jongen kijkt toch ook wel eens een potje terug waarin hij zichzelf onzeker en zonder enige inzet terug ziet? Speel eerst eens een seizoen de sterren van de hemel en haal de kooltjes uit het vuur. Dan kan je verder dromen.

schan-da-lig. Hoe kan een speler als Rensch als leider gezien worden. Die man bakt er oprecht niks van. Zoveel kansen gekregen, maar nog steeds geen echte basis kracht in het elftal. Hoe diep is Ajax wel niet gezakt dat Rensch uberhaupt “eventjes” captain kon zijn. Dit terwijl we destijds top 10 van Europa waren met sterren als Ziyech, Frenkie, De Ligt. Wat een armoe bij Ajax.

Dat zou oprecht zielig zijn voor Ajax als een speler zoals Rensch een leider moet zijn. Die kerel is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Aanvallend bakt hij er als back weinig van en verdedigend heeft hij veel te vaak van die slappe momentjes. Hopen dat Sanchez nog wat kan zijn onder Steijn want die hebben we nog niet in actie gezien. Rensch is bij elke coach gewoon niet goed. Ook als die met Jong Oranje mag spelen is die drama. Voor een goed bod moet je hem gewoon van de hand doen. Net een Riedewald. Blinkt in niks uit.

29 juli 2023 om 14:01

Riedewald, Denswil, Tete.. Leuk voor erbij of spelend bij een club waar de lat niet te hoog ligt, maar bij Ajax gewoon spelers die minimaal 2de keus moeten zijn. Als zulke spelers eerste keus worden, moet je als club snel op zoek naar versterkingen.

Och och Rensch toch. Dromen prima, maar ga nu alsjeblieft niet naast je schoenen lopen terwijl je nog steeds geen stabiele indruk maakt.

Rensch is een sappie. Enige die nog minder de band zou verdienen is Wijndal. Het feit dat Rensch zichzelf ziet als leider is schokkend. Totaal geen inzicht in zijn eigen kwaliteiten.

Ben bang dat dit weer zo een “overhangs “ jaar gaat worden, je mist kwaliteit om hoge ogen te gooien zowel nationaal als internationaal ! Zul je zien in de 1e week van t seizoen gaan kudus en alvarez weg , zitten we helemaal met de gebakken peren . Moet echt een betere verdediger bij centraal , en ook voorin mis je stootkracht . Leuk van Rensch dat hij dat zou willen maar moet echt veel beter gaan voetballen .

In wat voor situatie zitten we als Rensch zich geroepen voelt om op te staan als leider? Hij kan niet eens zelf constant een niveau halen dat voldoende is... Laten we hopen dat het snel uit zijn hoofd wordt gepraat en dat er echt minimaal 2 directe versterkingen bijkomen achterin, zodat we niet afhankelijk zijn van Wijndal, Hato en Rensch. Drie spelers met voldoende potentie en dat kan echt wel lukken. Zeker Hato is lekker bezig, maar je moet het niet willen dat deze spelers er constant in staan en er nauwelijks echte concurrentie is.

Ben bang dat dit weer zo een “overhangs “ jaar gaat worden, je mist kwaliteit om hoge ogen te gooien zowel nationaal als internationaal ! Zul je zien in de 1e week van t seizoen gaan kudus en alvarez weg , zitten we helemaal met de gebakken peren . Moet echt een betere verdediger bij centraal , en ook voorin mis je stootkracht . Leuk van Rensch dat hij dat zou willen maar moet echt veel beter gaan voetballen .

Nog meer over het paard getild met die band. Dan denkt Rensch nog steeds dat hij het prima doet. En dat terwijl Ajax zo snel mogelijk van deze jongen af moet zien te komen. Ergens las ik dat Arsenal belangstelling voor hem zou hebben. Duw hem, net als Bassey, over de Noordzee!

Ik hoop dat Rensch geen seconde speeltijd krijgt, laat staan dat hij de band hoort te krijgen..

Is in niets een leider en is zelf niet goed genoeg voor Ajax 1.

Het is toch wel wat als je het van de routine van Rensch en Wijndal moet hebben achterin. Wat een bizarre situatie tov een jaar geleden.

Ajax onwaardige speler die van mij liever zsm de deur gewezen word.. slappe hap die niet kan verdedigen noch aanvallen

Die band heeft sommige spelers echt verder geholpen in hun ontwikkeling. Iemand als Heitinga bijv. hoe gemaakt dat ook was op een gegeven moment. Rensch heeft een extra duwtje nodig roepen we al jaren. Ik hoop echt dat die eindelijk zn belofte gaat inlossen

Rensch met de aanvoerdersband is echt geen gezicht. Net als bergwijn.

Grappig om de reacties van alle zelfbenoemde voetbalexperts hier te lezen.

Rensch hoort bij de meest ervaren spelers? Het ligt er ook even aan over wat voor ervaring je beschikt. Dit is toch om te janken dat hij de band draagt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren