voetbalzone

Aanwinst FC Twente sprak ook met PSV: ‘Maar Twente weet wat het wil’

Daniel Cabot Kerkdijk08 aug 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2014, 09:50
Advertentie
voetbalzone

Kasper Kusk was toe aan een buitenlands avontuur en koos ervoor om Aalborg BK in te ruilen voor een meerjarig contract met FC Twente. De 22-jarige buitenspeler stond in de belangstelling van tal van clubs. Ook PSV had concrete belangstelling; de club uit Eindhoven had zelfs een onderhoud met de 22-jarige Deens international. De keuze van Kusk viel echter op FC Twente.

“Eigenlijk had ik meteen het beste gevoel bij FC Twente. Zeker na het gesprek met Alfred Schreuder”, vertelt Kusk in gesprek met Metro. “Hij heeft een duidelijk plan met mij waar vertrouwen uit blijkt. Ik denk dat FC Twente beter bij mij past dan PSV. Twente weet precies wat het wil, de wijze waarop het speelt past ook beter bij mijn kwaliteiten.”

De aanwezigheid van landgenoten als Andreas Bjelland en Joachim Andersen vindt hij ook belangrijk. “Dat maakt het allemaal wat makkelijker.” Kusk vindt FC Twente de perfecte club om de volgende stap te nemen. “Het speelt om de prijzen en is een topclub in Nederland. Ik kan me hier verder ontwikkelen. De Eredivisie is een uitstekende springplank voor Denen naar een grotere competitie, dat blijkt ook uit het verleden. Ik denk dat ik een bepalende speler voor FC Twente kan worden.”

Bezig met laden …