voetbalzone

Aanwinst is duidelijk: 'Niet naar Atlético gekomen om hem te vervangen'

Matthijs van Laar13 jul 2015, 16:26
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2015, 16:26
Advertentie
voetbalzone

In Madrid gaat hij door het leven als 'de vervanger van', maar van vergelijkingen met Arda Turan wil Yannick Ferreira Carrasco niks weten. De 21-jarige vleugelaanvaller rondde maandag zijn overgang een AS Monaco naar los Colchoneros af en was er als de kippen bij om te benadrukken dat hij en de naar Barcelona vertrokken Turk niet op elkaar lijken.

"Ik ben hier niet gekomen om Arda te vervangen", zei de Belgisch international. "Ik ben een snelle speler die graag op de linkervleugel speelt. Ik ga er hard aan werken om een vaste plek te veroveren. Ik vind het geweldig hier. Ik heb veel gespeeld in Monaco, maar ik was toe aan een stap hogerop. Atlético behoort tot de beste drie ploegen van Spanje en doet lang mee in de Champions League. We willen opnieuw voor de titel gaan."

Naar eigen zeggen duurde het niet lang om een besluit te nemen over zijn toekomst. Nadat Atlético zich meldde, was Ferreira Carrasco snel verkocht. Dat kwam mede door de aanwezigheid van coach Diego Simeone. "Ik heb altijd al met hem willen samenwerken, hij is een van de belangrijkste coaches ter wereld. Ik weet dat hij een goede speler was en als coach is dat niet anders. Ik wil graag bij hem zijn", besluit de kersverse aanwinst, die een contract voor vijf seizoenen tekende in de Spaanse hoofdstad.

Bezig met laden …