voetbalzone

Aberdeen kijkt weer in Nederlandse keuken

16 mei 2008, 20:53
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2008, 20:53
Advertentie
Iwan Redan en Sefanja Davids krijgen bij Aberdeen de mogelijkheid een contract te verdienen. Het tweetal traint sinds vrijdag mee met de selectie van trainer Jimmy Calderwood. Tot komende woensdag hebben de Nederlanders de tijd om indruk te maken.

Redan (27) speelde, na een contractloze periode, sinds januari voor RBC Roosendaal. Met de eerstedivisionist kwam het niet tot een verdere samenwerking. “Ik ken Redan van het Nederlands voetbal en hij deed het goed onder Martin Jol (bij RKC Waalwijk, red.)”, vertelde Calderwood op de website van The Dons.

Ook Davids - hij is het neefje van Ajax-captain Edgar - is in beeld bij de club. De linksbenige verdediger mag vertrekken bij Feyenoord, waar hij voor het beloftenelftal uitkwam. “Hij zal moeten wennen aan het tempo hier in Schotland, maar hij kan zeker voetballen”, was de voormalig coach Willem II en NEC van mening.

Aberdeen onderhoudt al enige tijd een warme connectie met Nederland. Zo struint Scott Calderwood - de zoon van de huidige trainer - al jarenlang de Nederlandse markt af op zoek naar interessante spelers. Ook Karim Touzani, Jefffrey de Visscher en Dave Bus staan momenteel bij de Schotten nog onder contract. De laatstgenoemde gaat komend seizoen bij Go Ahead Eagles aan de slag.
Bezig met laden …