voetbalzone

Abidal beëindigt loopbaan en zet Barcelona in de wachtkamer: 'Ik beslis later'

Bart Kruyt19 dec 2014, 12:20
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2014, 12:20
Advertentie

Éric Abidal heeft de kans om terug te keren naar Barcelona. De verdediger heeft vrijdag een punt achter zijn actieve loopbaan gezet en liet op de persconferentie weten dat hij een aanbieding van zijn oude werkgever op zak heeft. Het is niet bekend in welke functie Abidal aan de slag kan gaan bij Barcelona: volgens Sport kan hij directeur worden van een van de voetbalscholen van de club.

voetbalzone

De 35-jarige Fransman zei dat hij pas later zal beslissen over de aanbieding van Barcelona. "Eerst neem ik een rustperiode, in de komende tijd wil ik vooral genieten van mijn vrije tijd met mijn familie", zei Abidal, die bij Olympiacos nog een contract had tot de zomer van 2016. Deze verbintenis wordt per direct ontbonden.

Abidal speelde pas sinds de zomer voor Olympiacos en kwam tot acht competitiewedstrijden voor de Grieken. Vorig seizoen kwam de verdediger uit voor AS Monaco en daarvoor stond Abidal jarenlang onder contract bij Barcelona, waarmee hij onder meer tweemaal de Champions League en tweemaal het WK voor clubteams won. Abidal won in zijn loopbaan twee keer de strijd tegen kanker.

Bezig met laden …