voetbalzone

Abidal: 'Hij mocht als professioneel voetballer mij niet zijn lever geven'

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2013, 00:20
Advertentie
/

Na een dienstverband van zes jaar moest Eric Abidal na afgelopen seizoen vertrekken bij Barcelona. In gesprek met Catalunya Ràdio schept de nu 33-jarige verdediger van AS Monaco duidelijkheid over enkele gedane uitlatingen, Bayern München en zijn vriendschap met Daniel Alves. Barcelona ontkende recentelijk dat Abidal niet uitbetaald kreeg toen hij ruim een jaar in strijd was met leverkanker en niet kon spelen.

"Ik heb geen enkel probleem met Barcelona", benadrukte Abidal, die toentertijd zijn salaris via een door Barcelona afgesloten verzekering toucheerde. "Onder alles was een handtekening gezet. Datgene wat Barcelona zegt, klopt gewoon. En wat ik heb gezegd, klopt ook. Ik heb met niemand problemen. Niet met Sandro Rosell, niet met Andoni Zubizarreta, niet met Tito Vilanova, niet met de fans, met niemand. De afspraak met Barcelona is dat ik na mijn actieve loopbaan als directeur van de voetbalscholen in het buitenland aan de slag ga. Daar ga ik waarschijnlijk op in."

/

Abidal erkent dat niet alleen Monaco maar ook het Bayern München van Josep Guardiola een optie was om een contract te tekenen. "Josep wilde mij naar Bayern halen, dat ga ik niet ontkennen", claimt de Fransman. "Maar hij is daar niet de baas, hij is de trainer en bovendien was het vanwege mijn gezondheid een delicate kwestie. De directie en de doktoren van Bayern wilden geen risico nemen en daar heb ik begrip voor. Ik ben ze desondanks dankbaar voor alles."

Alves speelt dit seizoen met rugnummer 22, in herinnering aan Abidal. "Onze relatie gaat verder dan dat rugnummer", verzekert de ex-speler van onder meer Olympique Lyon. "Toen ik geopereerd moest worden, wilde hij mij zijn lever geven. Logischerwijs kon dat niet, dat mocht hij niet als professioneel voetballer. Onze band is meer dan vriendschap." Uiteindelijk was het een neef van Abidal die zijn lever schonk.

Bezig met laden …