voetbalzone

Abidal maant Barcelona tot spoed: ‘Ze moeten zijn contract verlengen’

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2015, 23:10
Advertentie

Daniel Alves staat officieel nog maar een paar maanden onder contract bij Barcelona. Dat vindt Eric Abidal onbegrijpelijk. De inmiddels oud-voetballer is van mening dat zijn ex-werkgever er goed aan doet om zijn voormalige collega een nieuw contract te overhandigen. Abidal en Alves waren jarenlang elkaars ploeggenoten in het Camp Nou. De Braziliaan wilde zelfs zijn lever doneren aan de Fransman, toen deze tegen leverkanker streed.

voetbalzone

“Barcelona móét zijn contract verlengen”, zo liet Abidal in gesprek met Cadena SER weten. “Er is namelijk geen betere rechtsback. Of je behoudt de beste of hij gaat naar een andere club.” Gesprekken tussen Barcelona en Alves over een nieuwe verbintenis resulteerden tot dusver niet in een nieuwe overeenkomst. Het gedwongen vertrek van technisch directeur Andoni Zubizarreta zal de ontwikkelingen alleen maar vertragen. Afgelopen zomer werd al hevig gespeculeerd over een transfer van Alves, maar het kwam uiteindelijk niet tot een overgang.

Abidal verklapte dinsdagavond ook dat hij ‘voor het einde van het seizoen’ terugkeert in het Camp Nou. Hij gaat een bestuurlijke functie binnen de jeugdopleiding vervullen, als directeur van de mondiale voetbalscholen van Barcelona. “Dat is een interessant idee. Nee, ik ga niet bij Olympiacos aan de slag", benadrukte de voormalig linksback. "Met alle respect, maar Barcelona is Barcelona. Ik moet met preses Josep Maria Bartomeu nog over enkele details praten. Ik heb geen haast. Ik weet dat veel mensen willen dat ik nu al bezig, maar ik bepaal het moment.”

Bezig met laden …