voetbalzone

Abougabal verkijkt zich volledig op bal, Hassli scoort fenomenaal

Erik van Dam13 jun 2011, 11:04
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2011, 11:04
Advertentie

In de Egyptische en de Amerikaanse competitie zijn de afgelopen dagen bijzondere doelpunten gevallen. ENPPI kreeg op zeer schlemielige wijze een treffer om de oren, terwijl de Vancouver Whitecaps juist applaudisseerden voor Eric Hassli, die op uitermate fraaie wijze scoorde. Bij ENPPI was keeper Mohamed Abougabal de gebeten hond, kort voor het weekend van start ging.

/

In de wedstrijd tegen El Masry verkeek de doelman zich, enkele minuten voor het einde van de wedstrijd, volledig op een verre trap van verdediger Issiaka Eliassou. De Malinees trapte nog vóór de middenlijn de bal ver vooruit, in de hoop dat iemand 'in de pot' het hoofd ertegenaan zou zetten. Dat lukte niet, maar Abougabal sprong te laat en niet hoog genoeg, waardoor Eliassou zelf scoorde.

Vele kilometers verderop stond Hassli stukken positiever in de schijnwerpers. De Franse aanvaller, die al eens in het nieuws kwam door twee shirts over elkaar heen aan te trekken, maakte tegen de Seattle Sounders een weergaloos doelpunt. De Sounders slaagden er niet in voldoende uit te verdedigen en Hassli wipte de bal op, om vervolgens hard en zuiver uit te halen naar de verste kruising. Zijn schot sloeg als een granaat binnen en bezorgde de Vancouver Whitecaps de 2-2.

Bekijk hier de blunder van keeper Mohamed Abougabal:

Bekijk hier het prachtige doelpunt van Eric Hassli:

Bezig met laden …