voetbalzone

‘Abramovich breidt imperium uit en koopt zich in bij Spanjaarden’

Gijs Freriks07 jun 2014, 22:10
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2014, 22:10
Advertentie

Roman Abramovich staat op het punt zijn voetbalimperium uit te breiden. De Russische oliemiljardair is volgens de krant Mundo Deportivo van plan om 55 procent van het aandelenpakket van Real Mallorca te kopen, dat zaterdagavond lijfsbehoud in de Segunda División veiligstelde.

voetbalzone

De aandelen zijn nu in handen van vicevoorzitter Llorenç Serra Ferrer (45 procent) en voorzitter Gabriel Cerda Alemany. Ferrer is kandidaat om de sportief/technisch directeur te worden van Real Betis en zou derhalve openstaan voor een verkoop van de aandelen van Real Mallorca. Ferrer kan overigens ook terugkeren bij AEK Athene, waar hij in 2008 als trainer werd ontslagen.

Abramovich zou de club uit de Balearen voor zijn twintigjarige zoon en zakenman Arkady willen kopen. Vader Abramovich vormt samen met gasbedrijf Gazprom een enorm netwerk in de voetbalwereld. Abramovich is de eigenaar van Chelsea en Gazprom is de hoofdsponsor van Zenit Sint-Petersburg, Schalke 04 en Rode Ster Belgrado en heeft nauwe banden met CSKA Moskou en Doyen Sports Group.

Aleksandr Chigirinsky, een vriend van Abramovich, is de eigenaar van Vitesse. Donderdagmiddag werd bovendien bekend dat de mobiele provider Truphone, een bedrijf van Abramovich, de nieuwe hoofd- en shirtsponsor is van de Arnhemse club. Die deal levert Vitesse in de komende drie jaar tien miljoen euro op. Overigens wedt Abramovich niet op één paard, want hij voert naast Mallorca ook gesprekken met Hapoel Tel Aviv, Corinthians en Hibernian.

Bezig met laden …