voetbalzone

'Abramovich denkt aan ontslag Mourinho en terugkeer Ancelotti of Hiddink'

Bart Kruyt25 okt 2015, 23:15
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 23:15
Advertentie

Vorig seizoen verloor Chelsea maar drie competitiewedstrijden in een heel seizoen, maar dit voetbaljaar staat de teller na tien speelronden al op vijf nederlagen. Drie weken geleden liet de regerend landskampioen in een statement nog weten dat José Mourinho de volledige steun van de clubleiding geniet, maar de oefenmeester moet nu toch vrezen voor het verliezen van zijn baan.

voetbalzone

De Daily Mail heeft begrepen dat er serieus wordt nagedacht over een ontslag van Mourinho, die met zijn ploeg vijftiende staat in de Premier League. Volgens de tabloid zijn twee oud-managers in beeld om de Portugees op te volgen: Carlo Ancelotti en Guus Hiddink. Beide trainers zitten momenteel zonder werk en zouden dus per direct kunnen instappen.

De 56-jarige Ancelotti gaf afgelopen weekend nog aan dat hij voor een nieuwe baan niet naar de Serie A, maar vooral naar het buitenland kijkt. De Daily Mail heeft begrepen dat de voormalig coach van Real Madrid, die tussen 2009 en 2011 voor de groep stond bij Chelsea, wel wat voelt voor een hernieuwde samenwerking met the Blues.

Of de 68-jarige Hiddink daar hetzelfde over denkt, is nog maar de vraag. De Achterhoeker werd onlangs vervangen bij het Nederlands elftal en lijkt niet op zoek te zijn naar een nieuwe trainersjob. Hiddink was voor de komst van Ancelotti even interim-trainer bij Chelsea en won destijds de FA Cup met de Londenaren. Mogelijk zou hij bij het ontslag van Mourinho het seizoen als interim-coach kunnen afmaken.

Bezig met laden …