voetbalzone

Abreu gehaakt door eigen teamgenoot, Schmidtgal scoort à la Messi

Erik van Dam06 okt 2011, 17:14
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2011, 17:14
Advertentie

Sebastián Abreu speelt sinds vorig jaar bij Botafogo, maar aan de communicatie met zijn teamgenoten schort het nog een beetje. El Loco wilde afgelopen weekend met de bal aan de voet een tegenstander van Atlético Clube Goianiense passeren, maar werd daarbij gehinderd door een eigen teamgenoot.

Elkeson wilde namelijk óók de bal aannemen, maar zag te laat dat Abreu het zelf wel redde. Net toen de aanvaller zich langs Abreu wilde scheren, stak zijn voet nog uit en haakte hij zijn teamgenoot onbedoeld. Een speler van Atlético probeerde daarvan te profiteren, maar moest het ontgelden bij Elkeson.

Vele duizenden kilometers verderop, in Duitsland, liet Heinrich Schmidtgal juist een prachtig staaltje voetbalwerk zien. De geboren Kazak, spelend voor Greuter Fürth uit de 2. Bundesliga, scoorde op Lionel Messi-achtige wijze in de wedstrijd tegen Karslruher SC. De linkermiddenvelder zette net na het kwartier een solo op vanaf de middenlijn. Hij passeerde vervolgens vijf man en liet als klap op de vuurpijl de doelman van Karlsruher met een gekruist schot kansloos.

Bekijk hier het pootje haken van Elkeson bij Sebastián Abreu:

Bekijk hier het doelpunt van Heinrich Smidtgal:

Bezig met laden …