voetbalzone

Absolute topwedstrijden op komst door fantastische FA Cup-loting

Thijs Post26 jan 2014, 18:05
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2014, 18:05
Advertentie

De loting van de vijfde ronde van de FA Cup heeft enkele interessante wedstrijden opgeleverd. Twee absolute topduels springen er bovenuit bij de duels om een plek in de kwartfinale: Manchester City tegen Chelsea en Arsenal tegen Liverpool. De wedstrijden worden tussen 14 en 20 februari gespeeld. Opmerkelijk genoeg komen zowel Manchester City en Chelsea als Arsenal en Liverpool elkaar ook in competitieverband tegen in februari.

Manchester City en Chelsea zijn in de Premier League twee absolute titelfavorieten en een ontmoeting in de FA Cup is dus een affiche om de vingers bij af te likken. Eerder dit seizoen ontmoetten beide partijen elkaar al in competitieverband. Op Stamford Bridge werd het in oktober 2013 2-1 voor Chelsea; op 3 februari staat ook nog eens de tweede ontmoeting in de competitie op het programma.

Ook Arsenal en Liverpool zijn elkaar al tegengekomen in competitieverband: in november 2013 werd het 2-0 voor the Gunners. Naast het treffen in de FA Cup ontmoeten beide partijen elkaar ook in competitieverband in februari: op 8 februari speelt men op Anfield tegen elkaar.

De volledige loting:

Manchester City - Chelsea
Sheffield United of Fulham - Nottingham Forest of Preston North End
Arsenal - Liverpool
Brighton & Hove Albion - Hull City
Cardiff City - Wigan Athletic
Sheffield Wednesday - Charlton Athletic
Sunderland - Southampton
Everton - Swansea City

Bezig met laden …