voetbalzone

AC Milan biedt overbodige Alex aan buiten Italië

Erik van Dam08 jul 2015, 21:09
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2015, 21:09
Advertentie

Alex Rodrigo Dias da Costa is niet langer nodig bij AC Milan. Sinisa Mihajlovic, de man die Filippo Inzaghi deze zomer is komen vervangen als trainer in San Siro, stelt geen prijs op de aanwezigheid van de centrale verdediger. Alex arriveerde vorig jaar pas in Milaan en tekende toen een tweejarig contract. Milan heeft al een poging gedaan hem te slijten aan zijn oude club Santos.

voetbalzone

Globoesporte stelt woensdag dat Milan heeft voorgesteld dat Santos zich op huurbasis versterkt met de 33-jarige Alex en dat men aan het einde van de rit kijkt, of de stopper transfervrij kan worden ingelijfd. Milan onderhoudt een prima band met de Braziliaanse topclub en is benieuwd of men daar nog prijs stelt op Alex. Hij zette er de eerste stappen in zijn profcarrière en speelde er van 2002 tot 2004.

Daarna haalde Chelsea hem binnen, maar de Engelsen konden Alex niet meteen opstellen omdat hij geen werkvergunning kreeg. De bonkige verdediger werd daarom drie jaar achtereen uitgeleend aan PSV, waar hij al gauw zeer geliefd werd. Alex verwierf de imposante bijnaam De Tank en speelde in drie jaar tijd 84 wedstrijden in de Eredivisie: hij werd in alle jaren kampioen en reikte zelfs tot de halve finale van de Champions League met PSV.

Na die drie jaar haalde Chelsea hem alsnog naar Londen en aldaar verwierf Alex in eerste instantie ook een basisplaats. Na twee seizoenen kreeg hij minder speeltijd, maar uiteindelijk bleef hij er wel vier jaar: daarna verkaste hij naar Paris Saint-Germain. Met de Fransen won Alex ook nog eens twee kampioenschappen en verschillende bekers. Tussen 2003 en 2008 kwam de stopper in totaal tot achttien interlands voor Brazilië.

Bezig met laden …