voetbalzone

AC Milan creëert duidelijkheid en zet de deur open voor Ancelotti

Erik van Dam23 mei 2015, 18:33
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2015, 18:33
Advertentie

Filippo Inzaghi heeft het nu voor het zeggen bij AC Milan en de clubleiding gaf de laatste maanden steeds aan, vertrouwen te hebben en te houden in de oud-spits. Mocht de gelegenheid zich echter voordoen herenigd te worden met Carlo Ancelotti, dan zal de club direct toeslaan. Voorzitter Silvio Berlusconi liet daar zaterdag geen misverstand over bestaan in een interview in Italië.

voetbalzone

Ancelotti won dit seizoen niet één prijs met Real Madrid en de kans is aanwezig, dat de Spaanse grootmacht hem wegstuurt. Mocht dat gebeuren, dan opent Berlusconi zijn armen voor de trainer. “Ik ben niet zo van de comebacks, die hebben we in het verleden al eens gehad en dat werkte vaak niet. Maar met Carletto onderhoud ik een sterke vriendschap. Hij heeft ook een paar persoonlijke assistenten, die hem goed helpen.”

“Ik denk dat zijn comeback bij Milan positief zou zijn. Als Real Madrid hem laat gaan, dan keert hij bij ons terug”, verzekert Berlusconi. De 55-jarige Ancelotti kwam tussen 1987 en 1992 al speler uit voor i Rossoneri en werd er in 1999 trainer. Uiteindelijk bleef hij liefst acht seizoenen en bezorgde hij Milan een landstitel, Coppa Italia, Supercoppa, twee Champions Leagues, twee Europese Super Cups en de wereldbeker voor clubs.

In de zomer van 2009 vertrok Ancelotti bij de club en vestigde hij zich bij Chelsea. Daar bleef hij twee seizoenen en vervolgens zat hij een paar maanden zonder werk. Paris Saint-Germain haalde hem in december 2011 binnen als opvolger van Antoine Kombouaré en Ancelotti bleef tot de zomer van 2013 werkzaam in Parijs. Daarna meldde Real Madrid zich (voor de derde keer in de geschiedenis) voor hem en gingen de twee een samenwerking aan.

Bezig met laden …