voetbalzone

AC Milan gaat van Tijjani Reijnders duurste AZ'er aller tijden maken

Jeroen van Poppel11 jul 2023, 17:34
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 17:34
Advertentie

AC Milan heeft een nieuw bod uitgebracht op Tijjani Reijnders, zo meldt Fabrizio Romano. De Italiaanse grootmacht is bereid om 20 miljoen euro exclusief bonussen te betalen voor de 24-jarige middenvelder. AZ wenst in totaal 25 miljoen euro te ontvangen van Milan, dat inmiddels vertrouwen heeft dat de deal kan rondkomen.

Sinds enkele dagen werkt Milan met man en macht aan de komst van Reijnders, die zijn zinnen volledig op een transfer heeft gezet. Het eerste bod van negentien miljoen euro inclusief bonussen verwees technisch directeur Max Huiberts vorige week direct naar de prullenbak. Als Milan erin slaagt Reijnders te strikken, troeft het onder meer de eveneens geïnteresseerde clubs Napoli en Atalanta af.

Reijnders is al persoonlijk akkoord met i Rossoneri. Er ligt een contract voor vijf seizoenen tegen een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro netto klaar voor de balvaardige middenvelder. Vader en tevens zaakwaarnemer Martin Reijnders bevestigde de interesse uit Italië aan De Telegraaf. "Er is concrete interesse van AC Milan. We zitten nu in de fase dat de clubs met elkaar in gesprek zijn.”

Voor AZ lonkt een absolute recordtransfer. Al zeven jaar geldt Vincent Janssen als duurste verkoop ooit. De spits werd in 2016 voor 22 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. AZ doet fantastische zaken met Reijnders, die in 2017 transfervrij werd weggekaapt bij PEC Zwolle. Reijnders ontwikkelde zich gestaag tot een onmisbare schakel in het elftal van Pascal Jansen. Hij staat op 128 officiële duels voor de Alkmaarders en leverde daarin 13 goals en 15 assists.

Bezig met laden …