voetbalzone

AC Milan haalt Balotelli na een jaar terug naar Italië

Erik van Dam27 aug 2015, 10:39
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2015, 10:39
Advertentie

AC Milan heeft de terugkeer van Mario Balotelli officieel bevestigd. De Italianen verkochten de spits vorig jaar zomer voor zo’n 21 miljoen euro aan Liverpool, maar daar zakte Balotelli door het ijs. Brendan Rodgers had hem niet meer nodig voor dit seizoen en Milan denkt dat Super Mario zichzelf kan hervinden in de Serie A. De club huurt hem de rest van het seizoen van zijn Engelse werkgever.

voetbalzone

AC Milan haalde Balotelli in januari 2013 al eens op in de Premier League, bij Manchester City: toen op een permanente transfer. In 43 competitiewedstrijden maakte de aanvaller destijds 26 doelpunten en zijn verblijf was dus redelijk productief. Toch bleek de arbeidsrelatie troebel en na anderhalf seizoen liet men hem gaan. Nu, een jaar later, is Balotelli terug op Milanello en hoopt hij zichzelf te herpakken.

De laatste jaren is er veel kritiek geweest op de nu 25-jarige spits. Zijn strapatsen buiten de lijnen bezorgden hem een slechte naam en verdoezelden zijn voetbalkwaliteiten. In zijn seizoen op Anfield hield Balotelli zich rustig in de privésfeer, maar kwam er voetballend gezien heel weinig uit hem. In zestien competitiewedstrijden scoorde hij maar eenmaal en dus wilde Liverpool van hem af. Balotelli kan er zaterdag bij zijn als Milan de tweede competitiewedstrijd speelt, thuis tegen Empoli.

Bezig met laden …