AC Milan heeft derde plek terug dankzij dubbelslag invaller Pazzini

Bart Kruyt28 apr 2013, 22:39
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2013, 22:39

AC Milan is terug op de derde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De ploeg van Massimiliano Allegri was zondagavond met 4-2 te sterk voor Catania en passeerde daardoor Fiorentina, dat sinds zondagmiddag achter Juventus en Napoli stond op de ranglijst. Giampalo Pazzini was de grote man bij Milan: de goaltjesdief nam als invaller twee doelpunten voor zijn rekening. Stephan El Shaarawy hielp weer de nodige kansen om zeep en heeft nu al ruim twee maanden lang niet meer gescoord; Mario Balotelli vierde zijn terugkeer met het slotakkoord.

/

Balotelli keerde bij Milan terug van een schorsing en de aanvaller liet zich direct zien. Balotelli begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de achtste minuut de eerste mogelijkheid, maar zijn schot ging naast. De sterspeler van i Rossoneri kon even later net niet bij een lage voorzet van Kevin-Prince Boateng en ook Matthieu Flamini werd gevaarlijk, maar kon niet scoren. Catania kwam er in het eerste halfuur niet aan te pas, maar kwam bij de eerste kans die het kreeg in de wedstrijd wel direct op een onverdiende voorsprong. Nicola Legrottaglie kreeg het San Siro stil: de verdediger kopte een indraaiende vrije trap van Francesco Lodi schitterend achter de kansloze Marco Amelia.

Milan besloot niet om bij de pakken neer te gaan zitten en met een doffe dreun was Boateng al snel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte op de lat uiteen. Antonio Nocerino was de volgende die zijn geluk beproefde, voordat het doel van Alberto Frison veranderde in een ouderwetse schiettent, waarbij diverse spelers in één kans probeerden te scoren. De bal wilde er echter maar niet in, maar kort voor rust viel alsnog de 1-1 waar Milan recht op had. Boateng legde een voorzet van Ignazio Abate met de borst klaar voor Flamini, die hard binnenschoot. Milan ging daardoor met een beter gevoel rusten en in de tweede helft werd de zoektocht naar een voorsprong direct gestart. De eerste kans was voor El Shaarawy, maar hij stuitte op Frison.

/

Ook de tweede kans van de tweede helft kwam op naam van El Shaarawy, die sinds 24 februari niet meer gescoord heeft en ook zondagavond niet scherp was, en Frison keerde bovendien een inzet van Philippe Mexes. Milan werd gestraft voor de vele gemiste kansen, toen Gonzalo Bergessio na een prachtige pass van Sergio Almirón de bal over Amelia heen wipte. Milan moest dus weer opnieuw beginnen en El Shaarawy kreeg een enorme kans op de 2-2, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd en produceerde een afzwaaier. Via Pazzini werd het even later alsnog 2-2: de invaller pikte een rebound op, nadat Frison een schot van Balotelli nog had gepakt.

Drie minuten later maakte Pazzini ook de 3-2. Boateng pakte de bal af van Almirón, die geblesseerd bleef liggen, maar Milan speelde door. Via Riccardo Montolivo kwam de bal bij El Shaarawy en die schoot tegen de borst van Frison, waarna Pazzini opnieuw de rebound binnen kon schieten. Milan stond door dit discutabele doelpunt dus voor het eerst op voorsprong, maar verspeelde die al bijna snel weer, toen Lucas Castro oog in oog met Amelia over schoot. Milan kwam daar dus met de schrik vrij en liep in blessuretijd nog uit naar 4-2, toen Balotelli een strafschop verdiende en zelf achter de bal ging staan. SuperMario miste nog nooit vanaf elf meter en deed dat ook nu niet.