voetbalzone

AC Milan hoopt Feyenoord af te troeven in strijd om aanvallende aanwinst

Jordi Tomasowa14 jul 2023, 10:12
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 10:12
Advertentie

AC Milan mengt zich in de strijd om de komst van Arnaut Danjuma, zo meldt Fabrizio Romano. De clubleiding van i Rossoneri heeft inmiddels met de entourage van de aanvaller van Villarreal gesproken over een mogelijke transfer. De 26-jarige Danjuma werd afgelopen zondag nog door De Telegraaf in verband gebracht met Feyenoord.

Romano bevestigt dat Danjuma inderdaad kan rekenen op interesse van de Rotterdammers én Everton. De Oranje-international heeft volgens de transfermarkexpert gesprekken gevoerd met Arne Slot en Sean Dyche, de manager van the Toffees. AC Milan zou nu ook werk maken van Danjuma. De Italianen verzekerden zich deze transferwindow al van de komst van Christian Pulisic en Ruben Loftus-Cheek (beiden Chelsea), terwijl met AZ-middenvelder Tijjani Reijnders al een persoonlijk akkoord werd bereikt.

Feyenoord
Feyenoord ziet in Danjuma een uitstekende optie om de aanval van een impuls te voorzien, maar het financiële plaatje lijkt momenteel een obstakel te zijn. “Het totaalplaatje is momenteel echt te groot”, zo liet clubwatcher Marcel van der Kraan onlangs weten in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Dit zijn namen waarvan je hoopt dat ze voorbij komen bij Feyenoord als je de Champions League ingaat en de landstitel wil verdedigen”, zei Van der Kraan, die vindt dat ‘er echt kwaliteit bij moet komen’ bij de Rotterdammers. “En dan kom je uit bij een jongen als Danjuma. Villarreal vraagt echter een huursom van miljoenen.”

Van der Kraan geeft aan dat de transferperiode nog maar net begonnen is en dat er nog genoeg tijd is voor Villarreal om te kijken of er ook andere clubs geïnteresseerd zijn in de diensten van Danjuma. “Dan komen we bij een probleem: in de Premier League willen ze namelijk best vier of vijf miljoen euro betalen als huursom. Het is alleen de vraag of Danjuma daarnaartoe wil. Voor hem biedt dat geen perspectief, terwijl dat in De Kuip wel zo is.” Volgens The Athletic wil Everton in ieder geval wel voldoen aan de financiële eisen van Villarreal en de Oranje-international huren met een optie tot koop.

Danjuma hoopt zich komend seizoen weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman en weet dat dat bij Feyenoord zou kunnen lukken. De zesvoudig international heeft een uiterst teleurstellend half jaar achter de rug, daar hij tijdens zijn huurperiode bij Tottenham Hotspur slechts 198 minuten in actie kwam, verdeeld over twaalf wedstrijden. Danjuma ziet een seizoen onder Arne Slot én het spelen in de Champions League naar verluidt als uitgelezen mogelijkheid om weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal voor het EK van volgende zomer.

Bezig met laden …