voetbalzone

AC Milan maakt voor 28 miljoen euro gevreesde voorhoede compleet

Jeroen van Poppel27 jul 2023, 18:01
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:20
Advertentie

Samuel Chukwueze is officieel speler van AC Milan. Dat bevestigt de club via de officiële kanalen. De Italianen nemen de 24-jarige rechtsbuiten over van Villarreal. Met de deal is naar verluidt een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid, wat via bonussen met nog eens acht miljoen euro kan oplopen. De Nigeriaan tekent bij Milan tot medio 2028.

De toptransfer van Chukwueze hing al enige tijd in de lucht. Zijn salaris bij Milan komt volgens Italiaanse media op vier miljoen euro per jaar te liggen, waarmee de aanvaller een van de best betaalde spelers van de club wordt. Ismaël Bennacer zou met een salaris van zeven miljoen euro per seizoen bovenaan de loonlijst staan, kort gevolgd door Rafael Leão. Laatstgenoemde is vanaf de linkerkant doorgaans de gevaarlijkste voorhoedespeler van Milan, Chukwueze moet vanaf rechts voor dreiging gaan zorgen.

Eerder deze week bewandelde Matteo Gabbia al de omgekeerde weg: de 23-jarige centrumverdediger van i Rossoneri wordt komend seizoen gehuurd door Villarreal. Gabbia, die de jeugdopleiding van Milan doorliep, kwam bij zijn werkgever nauwelijks in aanmerking voor speelminuten in het eerste elftal. Bij Villarreal hoopt hij weer de kans op spelen te krijgen.

Chukwueze werd door Villarreal in 2018 uit Nigeria gehaald. De 28-voudig international speelde 207 duels voor de Spaanse club, waarin hij 37 goals en 31 assists produceerde. Milan handelt deze zomer sowieso slagvaardig op de transfermarkt. Sandro Tonali werd voor minimaal 64 miljoen euro verkocht aan Newcastle United. Dat bedrag wordt door Milan geherinvesteerd in de selectie. Zo kwam Tijjani Reijnders voor een kleine twintig miljoen euro over van AZ. Daarnaast haalde Milan Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic (beiden Chelsea) en Noah Okafor (RB Salzburg) al binnen.

Bezig met laden …