voetbalzone

AC Milan meldt zich voor Reijnders; Romano noemt hoogte eerste bod

Rian Rosendaal03 jul 2023, 20:58
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 20:58
Advertentie

AC Milan maakt serieus werk van de komst van Tijani Reijnders. Transferexpert Fabrizio Romano onthult maandag dat de Italiaanse topclub de onderhandelingen met AZ heeft geopend en dat er een eerste bod van 19 miljoen euro is neergelegd, terwijl de Alkmaarders inzetten op 20 miljoen euro. La Gazzetta dello Sport meldde vorige week dat Milan Reijnders een eerste contractvoorstel had gedaan.

Reijnders wordt samen met Valencia-middenvelder Yunus Musah gezien als topprioriteit in Milaan. Donderdag maakte bovengenoemde roze sportkrant het salaris dat Reijnders kan verdienen al bekend: de geboren Zwollenaar kan 1,7 miljoen euro per jaar verdienen met een contract voor de komende vijf seizoenen. Het medium verwacht echter wel dat er 'complexe onderhandelingen' met de Alkmaarders voor de deur staan voor Milan. De Milanezen zijn bereid om maximaal twintig miljoen euro voor de 24-jarige spelverdeler te betalen, wat door Romano maandag wordt bevestigd.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, gaf vorige week dinsdag in gesprek met Voetbal International aan dat het de bedoeling is dat Reijnders in Alkmaar blijft spelen. “We hebben niet voor niets zijn contract opengebroken en verlengd tot medio 2027. Hij heeft zichzelf duidelijk in de kijker gespeeld van een aantal grote clubs, maar het is de insteek dat hij bij ons blijft spelen.”

Jansen
Trainer Pascal Jansen weet van de serieuze interesse van Milan in Reijnders. “Een geweldig compliment voor Tijjani, dat je in verband wordt gebracht met zulke clubs”, zei de AZ-coach enkele dagen geleden in gesprek met de NOS. Om er wel duidelijk aan toe te voegen: “Reijnders heeft iets langer vakantie omdat hij bij Oranje heeft gezeten. Op 6 juli hoop ik hem hier weer te begroeten en daarna hoop ik nog lang met hem samen te werken.” Jansen zag Sam Beukema eerder richting Bologna vertrekken.

Bezig met laden …