voetbalzone

AC Milan neemt officieel afscheid van 'genie op het middenveld'

Bart Kruyt21 jun 2012, 12:50
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2012, 12:50
Advertentie

Als een verrassing komt het niet, maar Clarence Seedorf heeft donderdag officieel bekendgemaakt dat hij zal vertrekken bij AC Milan. De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij i Rossoneri en zoals eigenlijk iedereen al wist zal de samenwerking niet verlengd worden. Vooralsnog is het onbekend of Seedorf zijn loopbaan gaat vervolgen en zoja, waar.

/

Er wordt gesproken over een transfervrije overstap naar het Braziliaanse Botafogo, maar daar doet Milan op de officiële website van de club geen mededelingen over. De Italiaans landskampioen maakt alleen bekend dat het afscheid neemt van de 36-jarige Seedorf, die tien jaar voor Milan uitkwam. In die periode werd hij twee keer landskampioen en won hij twee keer de Champions League.

"We nemen afscheid van een van de beste spelers uit de historie van AC Milan", zei vicevoorzitter Adriano Galliani op een persconferentie. "Clarence Seedorf is een speler die vier keer de Champions League heeft gewonnen, waarvan twee keer met ons. Hij heeft het geweldig gedaan en was een genie op het middenveld. Hij is een persoon met veel kwaliteiten en als hij stopt met voetballen, dan weet ik zeker dat hij het goed kan doen als manager."

Bezig met laden …