voetbalzone

‘AC Milan op het vinkentouw om bepalende speler van AZ te contracteren’

Jordi Tomasowa20 jun 2023, 09:37
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2023, 09:37
Advertentie

Tijjani Reijnders kan rekenen op interesse van AC Milan, zo meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. I Rossoneri zien in de 24-jarige Nederlander een serieuze versterking voor het middenveld. Door zijn goede spel stond Reijnders begin maart ook al op de radar van Napoli, Atalanta, Fiorentina en Bologna.

Het is niet bekend hoe concreet de interesse van Milan in Reijnders is. Het afgelopen seizoen was hij onder Pascal Jansen een onbetwiste basisspeler bij AZ, dat knap tot de halve finale van de Conference League reikte. In de Eredivisie eindigden de Alkmaarders vierde. Reijnders was in 54 officiële duels goed voor 8 goals en 11 assists.

Volgens de laatste update van Transfermarkt is de controleur inmiddels acht miljoen euro waard. In januari brak AZ zijn contract nog open tot medio 2027. Die contractverlenging schrok geïnteresseerde clubs uit de Serie A echter niet af, daar Napoli, Bologna en Fiorentina begin maart plaatsnamen op de tribune van Lazio voor het uitduel van AZ in de achtste finale van de Conference League.

De naam van Reijnders werd de laatste maanden ook steeds vaker gelinkt aan het Nederlands elftal. Begin deze maand riep bondscoach Ronald Koeman hem voor het eerst definitief op voor Oranje. De keuzeheer zette Reijnders voor de verloren Nations League-duels met Kroatië (2-4) en Italië (2-3) echter op de stand-bylijst, waardoor de middenvelder nog wacht op zijn Oranje-debuut.

Bezig met laden …