voetbalzone

'AC Milan reserveert vijftien miljoen euro voor zestienjarig supertalent'

Bart Kruyt12 jun 2013, 13:55
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2013, 13:55
Advertentie

Zestien jaar oud en al debuteren in de nationale ploeg: het is niet veel spelers gegeven. Alen Halilovic maakte het maandagavond wel mee, toen hij kort na rust mocht invallen in de oefenwedstrijd tussen Kroatië en Portugal (0-1). De middenvelder staat bekend als een enorm talent en het is de vraag of Dinamo Zagreb hem in de aankomende transferzomer nog kan behouden.

/

Halilovic is al in verband gebracht met diverse Europese topclubs en AC Milan schijnt over te gaan tot actie. De Italianen willen de jonge Kroaat volgens Sky Italia eerst een jaar huren en bieden Dinamo daar een bedrag van vijf miljoen euro voor aan. In het contract moet een optie tot koop worden opgenomen, tegen een transfersom van tien miljoen euro. Het bod zou deze week worden uitgebracht.

De vraag is hoe Dinamo zal denken over de aanbieding van Milan en of Halilovic zelf al openstaat voor een verhuizing uit zijn vaderland. De Kroaat speelde tot dusver achttien competitiewedstrijden voor Dinamo en deed zelfs al ervaring op in de Champions League, waarin hij meespeelde tegen Paris Saint-Germain (twee keer) en FC Porto. Halilovic wordt volgende week, op 18 juni, zeventien jaar oud.

Bekijk hier een paar beelden van het debuut van Alen Halilovic voor Kroatië:

Bezig met laden …