AC Milan scoort; doelman Maignan stapt direct van veld voor ‘krachtig statement’

Jeroen van Poppel20 jan 2024, 21:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:19

AC Milan heeft zaterdagavond op de valreep een overwinning geboekt op bezoek bij Udinese. In de blessuretijd tekende Noah Okafor voor de winnende treffer: 2-3. De wedstrijd werd ontsierd door racistische bejegeningen van fans van de thuisploeg, waardoor Milan-doelman Mike Maignan zichtbaar aangeslagen van het veld stapte. "Een krachtig statement van Maignan", aldus Ziggo Sport-commentator Joep Schrijvers.

Tijjani Reijnders begon in de basis bij de bezoekers, die het duel begonnen als nummer drie van de Serie A. Bij Udinese, de nummer zestien, zat Kingsley Ehizibue op de bank. Hij zou in de zestigste minuut invallen.

Het openingsdoelpunt viel in de 32ste minuut. Een lage voorzet van Theo Hernández leek terecht te komen bij Olivier Giroud, maar de spits van Milan liet de bal slim lopen. Daardoor kon Ruben Loftus-Cheek binnenschieten: 0-1.

Direct daarna stapte Maignan zichtbaar aangeslagen van het veld. De goalie van Milan liet aan scheidsrechter Fabio Maresca weten racistisch te zijn bejegend door de harde kern van Udinese. Dat vak bevond zich tijdens de eerste helft achter het strafschopgebied van Maignan.

Maignan werd door zijn ploeggenoten troostend toegesproken, onder meer door Oranje-international Reijnders. Beide ploegen zochten de catacomben op voor een afkoelperiode van ongeveer tien minuten.

Daarna kwamen de elftallen het veld weer op, met daarbij ook Maignan. Tijdens het restant van de eerste helft kwam Udinese terug in de wedstrijd. Lazar Samardzic liet Maignan met een hard en laag schot vanbuiten het strafschopgebied kansloos: 1-1.

Halverwege de tweede helft kwam Udinese zelfs op voorsprong. Matig ingrijpen van Reijnders en Hernández zorgde ervoor dat Florian Thauvin zomaar het strafschopgebied van Milan binnen kon en scoorde: 2-1. In de 83ste minuut kopte Luka Jovic echter de 2-2 binnen na een bal op de lat van Giroud, en in de blessuretijd werd het nog mooier voor de bezoekers. Okafor schoot na een hoekschop raak: 2-3.