AC Milan stelt teleur tegen dappere dreumes Carpi

Gijs Freriks06 dec 2015, 21:46
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2015, 21:46

Het lukt AC Milan maar niet om de aansluiting met de subtop te vinden. De achttienvoudig kampioen van Italië begon zondag eigenlijk te laat met aanvallen tegen Carpi en speelde doelpuntloos gelijk: 0-0. Milan heeft nu slechts één van de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen en staat met 24 punten op de achtste plaats in de Serie A. Carpi heeft veertien punten minder en staat voorlaatste.

In navolging van onder meer Internazionale, Fiorentina en Napoli kwam Milan er ook achter dat het niet makkelijk is om in het Stadio Alberto Braglia te winnen. In een levendige eerste helft was het balbezit verdeeld en kregen beide partijen enkele kansen om de score te openen. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg: Marco Borriello knalde met zijn linker naast en Gianluigi Donnarumma had na een kwartier een geweldig antwoord op een afstandsschot van Lorenzo Lollo. De zestienjarige doelman sloeg de bal met één hand over de dwarsligger.

Alessio Cerci, die niet voor het eerst ongelukkig speelde, zag aan de overzijde dat de aanname hem in de steek liet en Vid Belec sloeg een harde inzet van M’Baye Niang over zijn doel. Carpi schreeuwde aan het einde van de eerste helft nog om een strafschop nadat Donnarumma Kevin Lasagna de bal had ontfutseld, maar scheidsrechter Massimiliano Irrati gaf geen krimp. In de tweede helft kwam het duel pas rond het uur tot ontbranding en dat kwam met name doordat Carpi aanvallender en opportunistischer ging spelen.

Kevin Lasagna schoot over en een voorzet van Borriello bereikte geen ploeggenoot. Milan kwam lange tijd niet verder dan een rollertje van Cerci en een schot van Niang dat over ging en Sinisa Mihajlovic greep daarom halverwege de tweede helft in: Cerci werd onder begeleiding van een striemend fluitconcert naar de kant gehaald en vervangen door Luiz Adriano. De Braziliaan kon het verschil echter ook niet maken voor i Rossoneri.

In het vervolg golfde het spel op en neer en in de slotfase kwam Milan nog een paar keer dicht bij het bevrijdende doelpunt. Belec keerde een kopbal van Alex bij een hoekschop, een schot van Giacomo Bonaventura werd geblokt en Luiz Adriano schreeuwde tevergeefs om een strafschop. Het bleef dan ook bij een brilstand en die uitslag werd met gejuich ontvangen in het Stadio Alberto Braglia, hoewel ook Carpi kansen had om drie punten te pakken.