AC Milan stelt voor derde opeenvolgende speeldag teleur

Daniel Cabot Kerkdijk17 okt 2015, 23:03
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2015, 23:03

AC Milan blijft sukkelen in de Serie A. De ploeg van de geplaagde Sinisa Mihajlovic kwam zaterdagavond niet verder dan een remise bij Torino, nadat de tweede voorgaande competitieduels waren verloren. In Turijn werd een voorsprong uit handen gegeven: 1-1. Door de puntendeling hebben I Rossoneri nu tien punten uit acht wedstrijden, goed voor een elfde plaats.

Mihajlovic opteerde in Turijn voor een 4-3-3-systeem en liet Carlos Bacca en Cristian Zapata vanwege hun recente interlandverplichtingen op de bank beginnen. De beste mogelijkheden in de eerste 45 minuten waren voor AC Milan. Riccardo Montolivo schoot eerst de bal over en dwong Daniele Padelli daarna tot een redding. Ook pogingen van Giacomo Bonaventura en Alex resulteerden niet in een doelpunt voor rust. Dat waren tevens de enige mogelijkheden in het eerste bedrijf.

Bacca kwam na rust in het veld voor de onzichtbare Luiz Adriano en deed er zeven minuten over om te scoren. De Colombiaan werd vrijgelaten en werkte de bal, op aangeven van Andrea Bertolacci, hoog in het doel: 0-1. Niet veel later was het bijna 0-2, maar Kamil Glik kon in de doelmond voorkomen dat Bacca een tweede doelpunt maakte.

Torino slaagde er pas in de 69e minuut in om voor dreiging te zorgen. Een schot van Daniele Baselli werd van richting veranderd. Het was uiteindelijk Baselli die de bal, na goed voorbereidend werk van Fabio Quagliarella en invaller Andrea Belotti, achter Diego López schoot. López voorkwam zelfs een winnend doelpunt toen Maxi López het leer na een counteraanval op het dijbeen van de doelman schoot.