voetbalzone

AC Milan telt veertien miljoen euro neer voor nieuwe spits

Mart van Mourik22 jul 2023, 23:00
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 23:00
Advertentie

AC Milan heeft zich versterkt met Noah Okafor, zo meldt de club zaterdagavond via de officiële kanalen. De 23-jarige spits komt voor veertien miljoen euro over van RB Salzburg en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2028 aan i Rossoneri verbindt. De Zwitsers international moet in de punt van de aanval de concurrentiestrijd aangaan met Olivier Giroud.

“Mijn overstap naar RB Salzburg was een zeer belangrijke stap in mijn carrière en ik kan terugkijken op een prachtige tijd met veel hoogtepunten”, zo reageert Okafor op zijn vertrek uit Oostenrijk. “Het gaf me de kans om op een heel hoog niveau te spelen en mezelf ook te bewijzen in de Champions League. Daar ben ik iedereen bij de club erg dankbaar voor. Ik verlaat Salzburg met mooie herinneringen aan een topclub.”

Tweets by noah_okafor

Okafor is de zesde versterking van AC Milan, dat tot dusver 69 miljoen euro investeerde in aankopen. Eerder werden Tijjani Reijnders (AZ), Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek (beiden Chelsea), Luka Romero (Lazio) en Marco Sportilello (Atalanta) al toegevoegd aan de Milanese selectie. De spits, die overigens ook op de flanken uit de voeten kan, neemt rugnummer 17 over van Rafael Leão, die komend seizoen nummer 10 overneemt van de naar Real Madrid teruggekeerde Brahim Díaz.

In de winter van 2020 maakt Okafor voor circa elf miljoen euro de overstap van FC Basel naar RB Salzburg. In totaal kwam hij namens de Oostenrijkse formatie in 110 optredens tot 34 doelpunten en wist hij 23 assists te verzorgen. De centrumspits speelde eveneens veertien interlands en kwam met Zwitserland in actie op het WK in Qatar.

Bezig met laden …