voetbalzone

AC Milan wil 'Seedorf-scenario' voorkomen en zoekt naar oplossing

Bart Kruyt14 jun 2015, 12:36
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2015, 12:36
Advertentie

Het is al een tijdje duidelijk dat Sinisa Mihajlovic de nieuwe hoofdtrainer van AC Milan zal worden, maar de coach is nog altijd niet officieel aangesteld. Dat komt door Filippo Inzaghi: de huidige hoofdtrainer van i Rossoneri heeft nog een contract voor een jaar en Milan zoekt naar een manier om afscheid te nemen, zonder de voormalig aanvaller te hoeven ontslaan.

voetbalzone

Milan nam vorig jaar al na een paar maanden afscheid van Clarence Seedorf en moest de Nederlander vervolgens een flinke ontslagpremie geven. De gevallen topclub hoopt dit scenario met Inzaghi te kunnen voorkomen. Adriano Galliani heeft Pippo aangeboden om voor een afkoopsom van 600.000 euro 'in gezamenlijk overleg' uit elkaar te gaan.

Inzaghi denkt over het voorstel na: als hij 'nee' zegt en wacht tot hij op non-actief wordt gezet, dan zal Milan nog een jaar lang salaris moeten blijven betalen. Mihajlovic wacht de ontwikkelingen rustig af: "Geen zorgen, binnen nu en twee weken ben ik de coach van Milan", zei de Serviër, die vorig seizoen bij Sampdoria voor de groep stond.

Bezig met laden …