Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AC Milan zoekt contact met Feyenoord-speler om te spreken over transfer’

Laatste update:

AC Milan is geïnteresseerd in de diensten van Mats Wieffer, zo weet journalist Matteo Moretto woensdagavond te melden. De topclub uit de Serie A legt de eerste contacten met het management van de middenvelder van Feyenoord en lijkt de concurrentiestrijd aan te willen gaan met onder meer Atlético Madrid.

De journalist van Relevo verzekert dat Wieffer klaar is voor een volgende stap en dat hij vastberaden is Feyenoord deze zomer te verlaten.

Bovendien benadrukte hij eerder al dat Atlético Madrid momenteel niet op poleposition ligt om de 24-jarige controleur binnen te halen, en dat enkele Premier League-clubs en Serie A-teams minstens zo geïnteresseerd zijn in Wieffer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Woensdagavond wordt dus bekend dat AC Milan ‘enkele dagen geleden’ al contact heeft gezocht met de zakelijke vertegenwoordigers van Wieffer. Naar verluidt verlangt Feyenoord een transfersom van minimaal 20-25 miljoen euro.

Wieffer beschikt in De Kuip nog over een contract dat hem tot medio 2027 aan de club verbindt. Transfermarkt schat de transferwaarde van de middenvelder op dit moment overigens op 30 miljoen euro.

Hij kan persoonlijk terugkijken op een uitstekend seizoen bij Feyenoord. Wieffer was opnieuw een onbetwiste basisspeler onder trainer Arne Slot en speelde uiteindelijk 42 officiële duels. Daarin noteerde hij 6 goals en 4 assists.

Door een dijbeenblessure moest Wieffer de gewonnen bekerfinale tegen NEC aan zich voorbij laten gaan. Ook het EK in Duitsland komt voor de negenvoudig international van Oranje te vroeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik weet het niet. Vind Wieffer een prima speler, maar bij Oranje en in topwedstrijden valt het allemaal tegen. Vraag me af of hij het gaat redden bij een club van het kaliber Milan of hoger.

13 juni 2024 om 00:05

In de CL en in de toppers in Nederland was hij vrijwel iedere keer goed. Geen idee waar het verhaal vandaan komt dat hij dan tegen viel.

13 juni 2024 om 04:02

Objectief genomen komt Wieffer natuurlijk wel wat handelingssnelheid te kort op veel momenten. Daar kom je in Italië echter wel iets meer mee weg dus wellicht een goede match.

13 juni 2024 om 06:54

Vind hem juist een bijzonder goede handelingssnelheid hebben, hij ziet alles vrij snel. Enige wat mij altijd opvalt is dat hij tegen minuut 70 wat slordig aan de bal wordt. Denk dat hij net iets beter moet temporiseren

13 juni 2024 om 06:59

Tsja toen hij dat bijzonder slechte potje speelde tegen schotland (?) was de gedachte bij men al gelijk: zie je wel komt veels tekort voor NL.
Ben benieuwd naar deze stap, italie past wel bij hem en hij zal vast wel aanhaken met zijn kwaliteiten

13 juni 2024 om 07:15

In een wedstrijd waarin iedereen bagger speelde en Wieffer de fouten van anderen op zijn conto geschreven kreeg door een waardeloze verslaggever.

Zelf vind ik Wiefer voorwaarts in de padding nog niet sterk genoeg. Verdedigend loopt hij zoveel dicht. En veel rust aan de bal.

13 juni 2024 om 07:20

@4redondo, Tsja, dat is onderbuikgevoel. Voorbeeld 2, over Schouten wordt altijd gezegd dat hij altijd de oplossing vindt en vaak vooruit. Dat is ook zo, dat doet hij heel goed. De statistieken van Wieffer qua vooruitspelen, key passes, assists en kansen creëeren zijn echter nog beter (bron fbref)Daarbij wordt hij op die site vergeleken met vergelijkbare spelers en komt hij er op dat vlak bijzonder goed uit.@jorisdijk, dat is idd de volgende stap in zijn ontwikkeling. Niet zijn handelingssnelheid. Die viel Koeman juist positief op bij oranje

13 juni 2024 om 07:55

Schouten en Wieffer zijn beiden erg goede spelers. Schouten was al goed voor hij vertrok naar Italië en werd daar beter. Wieffer is nu denk ik verder dan Schouten destijds was en daarnaast; dus even los van de club die hem zou willen hebben, ik ben ervan overtuigd dat hij serie A aan kan. En eenmaal zijn draai gevonden kan hij zich verder ontwikkelen op alles waar men nu vind dat hij tekort komt.

Er zijn inmiddels voldoende Nederlanders die bij vertrek naar Italië een stempel meekregen (niet goed genoeg) maar die vervolgens puik presteerden.

13 juni 2024 om 08:03

Ben ik met je eens Yoda. Mooie competitie voor de volgende stap

13 juni 2024 om 00:08

Voorbeeldje na de groepsfase: "50 – Feyenoord’s Mats Wieffer made the second-most ball recoveries in the Champions League this season (50, alongside João Neves), behind Galatasaray's Lucas Torreira (61)."En zo zijn er nog genoeg stats te vinden.

13 juni 2024 om 07:31

En Lucas Torreira is een speler die totaal geflopt is qua carrière-verloop. Zegt toch ook iets niet?

13 juni 2024 om 07:41

Ik kan nog genoeg stats laten zien waaruit blijkt dat Wieffer wel degelijk goed speelde in de CL. Dit is er een van. Die andere speler boeit me niet, maar heeft het afgelopen jaar op dat vlak iig goed gedaan

13 juni 2024 om 07:47

Maar wat zegt het volgens jou dan?

13 juni 2024 om 07:51

Dat goede stats in een groepsfase van de CL niet meteen betekenen dat je een topper bent die een hoger niveau aankan. Wat niet wegneemt dat hij ongetwijfeld een goede groepsfase van de CL speelde hoor. Maar daar moet je niet teveel belang aan hechten vind ik. Het is een van de indicatoren.

13 juni 2024 om 07:58

Wat mij betreft hoef je er de statistieken niet bij te halen om aan te geven dat Wieffer een goede voetballer is. Inderdaad.

Mooie kans voor Wieffer, zeker te overwegen stap.

13 juni 2024 om 08:01

@lierse, maar het bewijst wel dat hij het in de CL goed heeft gedaan, iets dat Redondo hierboven ontkent....tenminste dat zijn normaal gezien de topwedstrijden

13 juni 2024 om 08:10

Ben ik zeker met je eens.

Ik bedoelde eerder dat het allemaal heel chique klinkt zo een “3e meeste ball recoveries in de hele CL-groepsfase”, maar dat de nummer 1 dan meteen die statistiek wat nuanceert.

13 juni 2024 om 08:11

@Yoda, zeker met je eens. Kan die ook wel aan denk ik. Of het echt een meerwaarde voor de titel wordt durf ik te betwijfelen (gok eerder op een Reijnders-scenario).

Verder ook wel stevige concurrentie met Bennacer.

13 juni 2024 om 00:48

Absolute flauwekul. Europees prima en ook in Oranje prima gespeeld op 1 matig potje na. Atletico en Milan zijn alvast mooie clubs voor een biedingsstrijd. Dat wordt cashen!!

13 juni 2024 om 01:04

Je zegt al ''ik weet het niet.'' Dat klopt, als jij de kwaliteiten van Wieffer niet kan zien ga ik mij toch zorgen maken. Atletico was serieus afgelopen winter en hij kreeg berichten van Griezman en Simeone, niet bepaald kleine spelers in de voetbalwereld. In topwedstrijden was Wieffer juist enorm sterk, vorig jaar in de Europa League, dit jaar in de Champions League en in de wedstrijden in de Eredivisie viel hij ook niet door de mand. Ik denk dat jij het inderdaad niet weet en vraag mIJ af of jij überhaupt wel voldoende informatie hebt voor het vormen van een mening.

13 juni 2024 om 08:44

Wat is Xavi een slechte speler volgens jouw graadmeter, poeh poeh wie zou hem nou willen.

13 juni 2024 om 11:40

In topwedstrijden speelt hij juist fantastisch.

Zou een mooie stap zijn voor hem, Nederlandse middenvelders renderen toch wel erg goed in de Serie A de laatste jaren. Als die zich net zo ontwikkeld als een Reijnders en een Koopmeiners daar doen hebben we op het middenveld van Oranje toch weer een mooie optie die het ook in een topcompetitie laat zien.

13 juni 2024 om 00:09

Tja dat, of de Serie A valt qua niveau gewoon tegen, waardoor het makkelijker is voor spelers uit middelgrote competities om aan te haken. In de Ligue 1 breken er de laatste jaren ook niet echt hoogvliegers door. Een Van Den Boomen werd vorig jaar nog helemaal gehyped, maar bij Ajax houdt het nog niet echt over. Dat blijkt ook gewoon niet zo'n goede speler. Ik denk eigenlijk dat de Premier League, Bundesliga en Laliga een veel betere graadmeter zijn. Natuurlijk zijn die andere twee competities ook een stap omhoog, maar het is wel duidelijk dat spelers zich makkelijker aanpassen in de Serie A en Ligue 1.

13 juni 2024 om 00:16

Serie A staat momenteel 2 in coëfficiëntlijst en haalt als 2e de meeste punten in Europa. Daarin dit jaar nummer 1,Atalanta won tegen het onnaakbare Leverkusen de EL; Hoezo stellen ze telleur? En ik wil al helemaal de vergelijking niet hebben met Ligue 1. Serie A heeft gewoon een heel andere speelstijl dan de rest. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ze minder zijn. Alleen La Liga vind ik (bovenin) en BPL beter. Bundesliga en Serie A staan gewoon op zelfde level. Ligue 1 wil ik nooit meer horen. Dat deed zelfs beetje pijn😉

13 juni 2024 om 02:29

Waarom valt Serie A tegen? Ze staan jaarlijks in de finale van een Europese toernooi. CL was Inter, EL Roma en Atalanta ECL 2x Fiorentina en Roma alweer. Rare opmerking.

13 juni 2024 om 06:58

Bijzonder tactische competitie, denk daarom ook dat dit soort jongens (Koopmeiners, Reijnders, de Roon en mogelijk Wieffer) daar goed renderen, zijn toch vrij slimme spelers

13 juni 2024 om 08:01

Sirius, waarom is het voor jou zo belangrijk om het niveau van allerlei andere competities er bij te halen? Het gaat hier toch over Wieffer en een overgang naar Serie A? Wieffer lijkt me daar hele goede kans te hebben op slagen, waarom zoveel moeite nemen om die competitie dan te devalueren? Omdat het moeilijk voor je is om Wieffer een goede speler te vinden?

Als die serie A zo tegenvalt, dan kunnen we alle spelers die daar de afgelopen jaren hebben uitgeblonken wel gaan weg relativeren

Weet iemand of deze journalist een beetje betrouwbaar is?
Kan het me wel voorstellen dat er grote(re) clubs komen voor Wieffer. Hij wordt in Nederland en op dit forum behoorlijk ondergewaardeerd, maar is al 2 seizoenen enorm goed en zijn statistieken onderstrepen dat ook.
Denk dat Wieffer een soort Kuijt is, die zich steeds aan een hoger niveau aanpast.

13 juni 2024 om 00:07

Jep is behoorlijk betrouwbaar.Edit: excuses, deze ken ik niet. Maar ik zag ook DiMarzio voorbij komen met dit nieuws. Die bedoelde ik

13 juni 2024 om 00:10

Ik vind het ook niet echt uit de lucht komen vallen. In Oranje was het inderdaad nog niet overtuigend, maar die jongen komt ook net kijken daar. Bij Feyenoord was hij gewoon erg stabiel in zowel de Eredivisie als in de Cl/europa. Da's toch wel knap als verdedigende middenvelder.

13 juni 2024 om 01:16

Gelukkig ben jij er om het elke keer voor Wieffer op te nemen op dit forum. Wat acht jij eigenlijk grotere clubs dan Ac Milan voor Wieffer? Het is toch de nummer 2 van Italië en vorig jaar nog de halve finalist in de champions league. Ik zie hem daar eigenlijk niet in de basis spelen. Daarbij was Feyenoord toch wel een goed geoliede machine geworden onder Slot, waarbij het hele team geweldige statistieken heeft behaald.

13 juni 2024 om 07:14

@rio, zo bedoel ik het dus ook niet, ik zeg ook niet groter dan Milan.....ik vraag me dus af of deze journalist betrouwbaar is, maar kan me voorstellen dat er grotere clubs, zoals Ac Milan komen voor Wieffer, dus geloof het gerucht wel. Daarbij lijkt Atletico overigens ook interesse te hebben.En overigens geeft Maurootje, notabene Milaan supporter het hieronder wel aan....En het werd bij Feyenoord pas echt een geoliede machine toen Wieffer erin kwam. En dat jij hem niet in de basis ziet verbaast me totaal niet haha

13 juni 2024 om 04:39

Grotere clubs voor Wieffer? Italiaanse competitie lijkt me juist een prima stap. En als AC Milan dan komt speel je daar gewoon voor de prijzen.

13 juni 2024 om 07:23

Ik zeg dus ook niet groter dan. Ik zeg dat ik me kan voorstellen dat er grotere clubs voor Wieffer komen.
Niet Real, Niet City, maar Milan en Atletico kan ik me wel voorstellen

13 juni 2024 om 06:26

Lijkt me totaal niet betrouwbaar; in ieder geval het gedeelte dat hij voor 20 miljoen op te halen zou zijn.

13 juni 2024 om 09:30

Wieffer lijkt zeker goed in de markt te liggen. Zou me zeker niet verbazen als er nog een club a la Atletico concreet gaat worden. Toch zie ik in AC Milan wel een hele mooie vervolgstap voor hem. Gaat er dan flink op vooruit in veel opzichten, en kan altijd nog een andere stap vooruit maken. Zie dat liever dan 3 stappen vooruit en na 1 of 2 jaar weer 2 stappen achteruit. Wel voor de juiste prijs natuurlijk. +- 20/25 miljoen voor Wieffer zou ik teleurstellend vinden.

Gok niet dat Milan deze binnenhaalt met Atletico en aantal Engelse club dacht ik op het vinkentouw, maar van mij mag die best komen, zeker voor 20 mil. Is gewoon poging waard. dan is het gouden Nederlandse trio, de drie musketiers, weer hersteld; vroeger Van Basten,Gullit en Rijkaard; nu Reijnders,Zirkzee Wieffer. Uiteraard paar niveautjes minder dan de voorgangers. Maar maakt niet uit. Koppel Reijnders Wieffers zou mooi zijn!Voorin Leao/Zirkzee/Pulisic. Niets mis mee. Maar Zirkzee eerst maar definitief binnen halen.. is het belangrijkste

13 juni 2024 om 00:16

Ik gok dat ie niet te koop is voor 20

13 juni 2024 om 00:19

Gok ik ook niet. Maar in de tekst staat 20-25 mil, daar ga ik dan maar vanuit. 25 mil zou ook prima zijn. 27 of meer wordt dan weer spannend.

Ik zie het blijkbaar helemaal verkeerd, want vindt Wieffer een modale speler. Maar eerlijk is eerlijk het rijtje geïnteresseerde clubs mag er zijn. Voor Feyenoord ligt er dus een mooie transfersom in het verschiet!

13 juni 2024 om 02:43

Daar sluit ik mij bij aan, heeft in topwedstrijden ook zoveel (opvallende) overtredingen nodig. Als je 25 miljoen kan vangen, is het imo ook een topdeal. Marktwaarde 30 miljoen, het is nogal wat, dat zijn Kokcu prijzen en die kunnen we ook nog niet echt geslaagd noemen in het buitenland.

13 juni 2024 om 06:41

He juist in topwedstrijden was die top? Heb je een voorbeeld van een wedstrijd? En we gaan van de Jorgensen index maar de Kokcu index. En 'we' haha.

13 juni 2024 om 11:46

Uiteraard kun je een speler na 1 seizoen nog niet geslaagd noemen,maar het eerste seizoen van Kokcu bij Benfica heeft hij het meer dan prima gedaan en heeft ie geweldige statistieken

13 juni 2024 om 10:50

Zeg dag je geen verstand van voetbal hebt, zonder te zeggen dat je geen verstand van voetbal hebt.

25 miljoen + bonussen waardoor het op kan lopen naar 30 miljoen.
Dat lijkt me een realistischer minimum!
Als de berichten waar zijn over de ploegen die interesse hebben en minstens 2 ploegen zijn zeer serieus geïnteresseerd, lijkt het me dat Feyenoord zo rond de 35 miljoen vraagt.
Hij wordt geschat op 30 miljoen marktwaarde, er is geen reden in dit geval om eronder te gaan zitten.
Het lijkt me ook sterk dat Feyenoord vorig jaar een toezegging heeft gedaan toen de clubs er niet uit kwamen....

20-25 miljoen is toch wel heel laag. Minimaal 30 lijkt me!

20-25 miljoen euro? Volgens wie? Een redacteur van VZ of een Italiaanse journalist? Italianen zijn niet zulke grote betalers en betalen het liefst met Klarna in termijnen van 68

13 juni 2024 om 06:45

HAHA betalen met Klarna, ik ga stuk!

maar je hebt idd gelijk italianen en gelijk betalen is een unicum :P

Ik ben benieuwd hoe DTK is met uitgaande transfers, inkommende is hij een dikke 8 waard tot nu toe.

We gaan het mee maken, nu we niet hoeven te verkopen.

Onze Don Kloese zit zo vaak aan de telefoon. Die man heeft nooit vakantie lijkt het. Snap de interesse wel. Hopelijk een bidding war. Verwacht dat Wieffer de stap omhoog kan maken.

AC Milan zou een mooie club zijn qua niveau en historie voor Wieffer hoor. Al vind ik Wieffer nog niet geheel overtuigend om zo'n stap te maken, in mijn ogen.

Vind hem op de een of andere manier vaker zeer onrustig en onzeker overkomen als hij de bal aan de voetjes heeft. Handelingssnelheid mag nog wel wat omhoog in de topwedstrijden & daarnaast lijkt hij rond minuut 70/75 vaak het overzicht een beetje kwijt te raken en misschien door vermoeidheid (want hij loopt gigantisch veel en zet goed druk), de ballen in te leveren bij de verkeerde kleur.

Verder denk ik dat Wieffer in de handjes mag klappen met interesse van Atletico en Milan. Mooie clubs. Maar Milan heeft toch wel al aardig goede middenvelders met een Bennacer, Reijnders, Loftus-Cheek en Musah?
Daarnaast hebben ze ook nog talentvolle spelers als Pobega en Adli.
Ook hebben ze met De Ketelaere ook nog een speler die op 10 kan spelen (is niet Wieffers positie, maar gaat meer om aantallen op het middenveld bij Milan) die nog niet verkocht is volgens mij?

En bij Atletico ook spelers als Koke, Saul, Llorente, Lemar, De Paul, Barrios, Vermeeren en ook een Griezmann die op 10 kan spelen?
Aardig druk

Lijkt een goede stap voor hem. Wat mij betreft is zijn handelingssnelheid te laag voor de absolute top. In Italie is dit echter minder van belang en daarom kan dit een goede keuze zijn. Veel spelers maken vaak de verkeerde keuze voor het geld en komen daarom bij een team wat eigenlijk een stap te hoog is. Dit lijkt gewoon een goede optie.

Als die voor 20 miljoen komt zou het een goeie optie zijn en het proberen waard. Maar vind toch dat een nieuwe spits meer nodig gezien het vertrek van Giroud en ik niet gecharmeerd bent van de andere spitsen. Zirkzee zijn ze mee bezig maar lees nu dat Juventus hem wilt wegkapen. Hopelijk kiest hij alsnog voor Milan.

Off topic: hoezo is er eigenlijk geen artikel over het aanstellen van de nieuwe trainer van Milan (paulo Fonseca)? Lijkt me niet dat het artikel over de trainer van Brighton (De Zerbi) die hoogstwaarschijnlijk naar Marseille gaat interessanter is dan het aanstellen van een nieuwe trainer bij Milan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren