voetbalzone

'Ach, natuurlijk is het jammer dat ik me niet kan melden bij Oranje'

Daniel Cabot Kerkdijk14 mei 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2012, 09:00
Advertentie

Voor Alexander Büttner had de zege van Vitesse zondag in de play-offs om Europees voetbal een vervelende consequentie. De linksback moet de trainingsstage van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Büttner had zich maandag en dinsdag graag willen bewijzen voor het oog van bondscoach Bert van Marwijk. ''Maar ik denk dat hij mij ook de komende wedstrijden wel blijft volgen, daarin kan ik nog meer laten zien dan tijdens twee trainingen."

/

Büttner werd op het laatste moment toegevoegd aan de voorselectie voor het EK nadat Erik Pieters, de vaste linksback van Oranje, was afgehaakt. Juist op die positie is de spoeling dun en ligt een basisplaats dus voor het grijpen. Talenten als Büttner en Jetro Willems mogen plotseling serieus dromen van deelname aan het EK. ''Alleen die voorselectie al is fantastisch'', vertelt hij aan het ANP.

''Ach, natuurlijk is het jammer dat ik me niet kan melden bij Oranje, dat had ik graag gedaan", vertelt Büttner over zijn dubbel gevoel. "Maar ik moet het van twee kanten bekijken. Vitesse is nu eenmaal mijn club, ik heb hier verplichtingen. Het is geweldig dat we door zijn, ik heb echt geen shit-gevoel dat ik daardoor niet naar Oranje kan. Of ik voor 98 procent blij ben? Daar komt het wel op neer, ja.'' Büttner meldt zich maandag wel in Hoenderloo om kennis te maken met Van Marwijk en alvast wat kleding te passen. ''Ik wil eerst Europa halen met Vitesse en daarna zien we wel verder. Natuurlijk droom ik nog van het EK. Ik moet nu gewoon goed spelen bij Vitesse en dan hopen dat ik erbij zit.''

Bezig met laden …