Achenteh duwt scheidsrechter en ziet Zwolle met tien man verliezen

Bart Kruyt12 sep 2011, 21:55
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2011, 21:55

FC Zwolle is er niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies dat koploper FC Eindhoven vrijdagavond al leed. De ploeg van Art Langeler kon maandagavond op gelijke hoogte komen met de nummer één van de Jupiler League, maar kwam tegen Helmond Sport al na tien minuten met een man minder te staan. Vervolgens bleek een overwinning niet meer mogelijk: 3-1.

Rochdi Achenteh zal nog wel eens kritisch worden toegesproken door Langeler. De linksback kreeg in de tiende minuut een gele kaart en wond zich daar zo over op, dat hij scheidsrechter Rutger Bekebrede duwde. Die trok vervolgens een tweede gele kaart, waardoor Zwolle een zware avond tegemoet ging. Helmond kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Charles Kazlauskas (wippertje) en Erik Quekel (kopbal).

Door deze voorsprong werd Helmond Sport wat slordiger en daardoor mocht Zwolle blijven hopen op een goed resultaat. De bezoekers scoorden echter pas vier minuten voor tijd, via Mustafa Saymak, en daarna bleek er te weinig tijd te zijn voor de gelijkmaker. Kelvin Bossman maakte er nog 3-1 van. Zwolle heeft daardoor nu nog drie punten minder dan FC Eindhoven; Helmond Sport komt op negen punten terecht, één minder dan Zwolle.