voetbalzone

‘Acht miljoen als vraagprijs is teveel, ik heb ook nog een hoog loon, hè?’

Erik van Dam08 feb 2014, 06:15
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2014, 06:15
Advertentie

Jelle Vossen speelt al zijn hele profcarrière voor Racing Genk en laat seizoen na seizoen zien toe te zijn aan een stap hogerop. De 24-jarige spits maakte de laatste jaren achtereenvolgens 20, 20 en 17 doelpunten in de Belgische competitie en dit seizoen staat de teller na 24 wedstrijden ook alweer op 10 goals. Vossen zou zich best elders willen bewijzen, maar het lukt maar niet een transfer te maken.

voetbalzone

Met een gebrek aan interesse heeft dat niets te maken; wel met de transfersom die Racing Genk voor hem verlangt. De club van Mario Been wil acht miljoen euro zien voor Vossen en daar knappen veel geïnteresseerde partijen op af, zegt de aanvaller. In gesprek met Het Nieuwsblad noemt hij het een onrealistische prijs. “Het is vervelend dat enkele leuke clubs daardoor afhaakten. Het is te veel.”

“Voor Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois vroegen ze ook zo’n bedrag”, weet Vossen. “Maar hoe oud waren zij toen ze vertrokken? 19 of 20, ik ben nu 24. Ik ben geen Lionel Messi, ik weet goed wat ik kan en wat ik niet kan. Er moet een realistisch bedrag gevraagd worden. Dat weten ze hier ook. Al lieten ze de prijs vorige maand niet zakken. Hoeveel ik dan wel waard ben? Als je de bedragen van tegenwoordig hoort, is vijf of zes miljoen een heel realistische prijs. En zulke aanbiedingen zijn er al geweest.”

Vossen zegt dat Celtic bereid was tot vijf à zes miljoen euro te gaan voor hem. Omdat Genk niet genoeg zakte met de vraagprijs kwam het niet tot een overstap en dus is Vossen nu bezig aan alweer zijn achtste seizoen in Genk. Geen club die erover denkt acht miljoen voor hem op te hoesten. “Ik heb ook nog een hoog loon, hè. Die com¬binatie maakt dat ik een heel dure vogel ben. En dat houdt veel clubs tegen. Dat is het frustrerende: weten dat leuke clubs geïnteresseerd zijn, maar niet toehappen. Zoals PAOK, vorige maand. Een club met geld, maar het doet geen gekke dingen.”

Bezig met laden …