voetbalzone

Acht Premier League-clubs melden zich voor Nederlandse Turk Çiftçi

Bart Kruyt16 nov 2010, 10:43
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2010, 10:43
Advertentie

Nadir Çiftçi hoopt woensdagavond te kunnen debuteren namens de Turkse ploeg. De aanvaller van Portsmouth werd door Guus Hiddink uitgenodigd voor de oefeninterland tegen Nederland, het land waar Çiftçi opgroeide en een transfer naar Engeland verdiende. Zaakwaarnemer Armand Doorn ziet de uitnodiging van Hiddink als een beloning.

Volgens de belangenbehartiger wordt zijn zeventienjarige cliënt al een tijdje in de gaten gehouden door de bondscoach van Turkije. “Enkele weken terug werd Nadir al persoonlijk door Guus Hiddink benaderd”, zegt Doorn in Voetbal International. “Hiddink vertelde Nadir in de gaten te houden.”

Çiftçi heeft een aflopend contract bij Portsmouth, maar kan voor drie jaar bijtekenen. Doorn kan niet zeggen of dit ook gaat gebeuren: “Nadir heeft zich fantastisch ontwikkeld sinds zijn overgang naar Engeland op vijftienjarige leeftijd. Inmiddels speelt hij vaak in de basis bij Portsmouth. Acht clubs uit de Premier League hebben al bij me geïnformeerd. Als we er met Portsmouth niet uitkomen, kijken we verder.”

Bezig met laden …