voetbalzone

'Achteraf ben ik wel blij, iedereen weet wat er met Roda is gebeurd'

Bart Kruyt15 mei 2014, 08:04
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 08:04
Advertentie

Lars Veldwijk hoopt volgend seizoen alsnog in de Eredivisie te spelen. De aanvaller was in januari in beeld bij Roda JC Kerkrade, maar ondanks een aantal aanbiedingen uit Limburg bleef Veldwijk bij Excelsior. Met die ploeg staat hij nu in de finale van de nacompetitie, waarin Excelsior het opneemt tegen RKC Waalwijk. Roda JC is door de laatste plaats in de Eredivisie gedegradeerd.

voetbalzone

In januari baalde Veldwijk nog als een stekker van zijn misgelopen transfer naar Roda. "Ik zou daar voor 3,5 jaar tekenen, maar de clubs kwamen er niet uit. Achteraf ben ik wel blij. Wij staan nu in de finale van de play-offs en iedereen weet wat er met Roda is gebeurd", zegt Veldwijk in gesprek met de NOS. Veldwijk werd met dertig goals topscorer in de Jupiler League en scoorde in de nacompetitie ook al drie keer. Donderdag hoopt hij RKC pijn te kunnen doen.

Veldwijk wil graag promoveren met Excelsior, maar denkt niet dat hij zelf in Rotterdam blijft. "De kans is wel groot dat ik wegga deze zomer", geeft hij toe. "Het zou mooi zijn als ik dan volgend jaar tegen Excelsior kan spelen in de Eredivisie." Veldwijk zou bij sc Heerenveen in beeld zijn als mogelijke opvolger voor Alfred Finnbogason.

Bezig met laden …