voetbalzone

'Achterin is Argentinië minder sterk, daar liggen kansen voor Mexico'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2010, 10:50
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2010, 10:50
Advertentie

Een wereldtreffer van Maxi Rodríguez maakte vier jaar geleden een voortijdig einde aan de WK-deelname van Mexico in Duitsland. Zondagavond staat de formatie van Javier Aguirre wederom tegen Argentinië, in het kader van de achtste finale van het WK in Zuid-Afrika. "Die uitschakeling doet nog altijd veel pijn. Hopelijk kunnen wij zondag die pijn wegnemen", zegt Rafa Márquez.

/

"We zijn nu sterker dan vier jaar geleden", benadrukt de verdediger annex middenvelder van Barcelona. "Argentinië heeft met Lionel Messi weliswaar de beste speler ter wereld, maar achterin zijn ze minder sterk, daar liggen onze kansen." Desondanks incasseerden de Zuid-Amerikanen in de groepsfase één tegengoal. De wedstrijd tegen Zuid-Korea eindigde in 4-1.

De goal van Rodriguez was in 2006 het doelpunt van het toernooi. "Ik zal al blij zijn als ik er zondag eentje gewoon kan binnentikken", vertelde de middenvelder van Liverpool met een knipoog. Wat vier jaar geleden gebeurde, is geschiedenis. Wij willen gewoon doorstoten naar de kwartfinale. Aguirre is heel slim. Ik denk niet dat de Mexicanen blind zullen aanvallen. Waarschijnlijk zullen ze afwachtend voetballen en loeren op de counter."

Bezig met laden …